Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Până în 2028, Forțele Armate Ruse vor primi peste 400 de elicoptere
04 sep 2019 / 11:22
În conformitate cu Programul de stat pentru înzestrare cu armament, Ministerul rus al Apărării va primi, până în 2028, 423 de elicoptere moderne, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Shoigu, în cadrul unei conferințe de presă, a precizat agenţia rusă de presă TASS.

,,În conformitate cu Programul de stat pentru înzestrare cu armament, în perioada 2018-2027, companiile producătoare de elicoptere "Vertaliot Rossii" (inclusă în Rosteh), va produce 423 de elicoptere moderne pentru Ministerul Apărării", a declarat a declarat ministrul rus al Apărării.

Până în 2027 militarii ar trebui să primească 98 de elicoptere de atac Mi-28NM, ultima modificare a variantei “Night Hunter” (“Vânătorul de noapte”), în baza unui contract încheiat pe 27 iunie 2019, a mai precizat Serghei Shoigu.

Forțele Armate Ruse, dotate cu 42 noi elicoptere, în 2019

Ministrul apărării din Rusia, Serghei Şoigu, a declarat că Forțele Armate Ruse au primit în dotare 42 de elicoptere noi în 2019, relatează Agenţia de presă RIA NOVOSTI, preluat de RADOR.

,,Pentru anul în curs, este planificată aprovizionarea armatei cu alte 60 de unități de tehnică şi echipament, în timp ce 42 de elicoptere au fost deja transferate în dotarea Forelor Armate Ruse", a precizat Ministerul rus al Apărării, citat de Agenţia de presă TASS.

Reprezentanții companiei "Elicopterele Rusiei" au găsit o modalitate de a face aceste elicoptere extrem de performante acestea ating viteza de 600 km/h. În luna ianuarie, ministrul rus Serghei Şoigu a anunțat că mai mult de 1 trilion de ruble vor fi cheltuite pentru redotarea Forțelor Armate Ruse în 2019.


Ştiri Recomandate

Ministrul polonez de externe: Rusia este o amenințare la adresa Uniunii Europene
Nicolae Ciucă a primit aviz pozitiv pentru funcția de ministru al Apărării
Armata siriană îşi consolidează controlul în provincia Alep
Militarii români din detaşamentul Carpathian Pumas au intervenit pentru a sprijini Forţele Armate Maliene
Rebelii houthi din Yemen au doborât un avion militar Saudit (Video)
Emmanuel Macron: Rusia va continua să încerce să destabilizeze democraţiile occidentale
EXCLUSIV
Dialogurile unui președinte american
Războiul din Siria: Donald Trump a cerut Rusiei să înceteze să susţină atrocităţile regimului Assad