Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Polonia, cu un pas mai aproape să cumpere două submarine second-hand din Suedia
Guvernul suedez a solicitat aprobare din partea parlamentului pentru a încheia un acord cu Polonia pentru a-i vinde acesteia două submarine second-hand din clasa A17 Södermanland, operate până nu de mult de Marina Suedeză, potrivit Defense World.

Informaţia apare într-un document al guvernului suedez în care se stabileşte bugetul pentru anul 2020. Negocierile, atât cele de natura financiară, cât şi cele de natură tehnică, privind vânzarea celor două submarine second-hand clasa A17 Södermanland, către Polonia, vor avea loc imediat după ce parlamentul suedez aprobă solicitarea guvernului.

Primele informaţii despre un acord între Polonia şi Suedia, pentru cumpărarea a două submarine, au apărut la mijlocul lui 2019, când Pawel Wozny, adjunct al al ministrului polonez al Apărării, a efectuat o vizită oficială la Stockholm.

Informaţiile au fost reconfirmatate în noiembrie anul trecut, când ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak, a anunțat că achiziționarea submarinelor second-hand din Suedia este cea mai plauzibilă mișcare pe care Polonia urmează să o facă

 

Securitatea din zona Mării Baltice și acțiunile agresive ale Federației Ruse au împins Polonia către achiziționarea de noi submarine moderne


Programul Orka (care ar trebui să coste aproximativ 2,6 miliarde de dolari), demarat de Varșovia, urmărește achiziționarea a trei submarine noi, moderne, dotate cu rachete de croazieră. Oferte există din partea francezilor de la Naval Group, nemților de la ThyssenKrupp Marine Systems și suedezilor de la Saab.

În prezent Polonia operează un singur submarin din clasa Kilo care datează de la sfârșitul anilor 1980, împreună cu două submarine Kobben, care sunt mult mai vechi și trebuie înlocuite.

Însă până la o decizie, Polonia nu pare dispusă să aștepte și va achiziționa submarine second-hand din Suedia, submarine care vor servi Forțelor Navale Poloneze până la implementarea programului Orka.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Ambasadorul George Cristian Maior: Securitatea regiunii Mării Negre are nevoie de consolidarea unitară a posturii NATO
Ungaria a primit primele două tancuri germane Leopard 2A4
Forţele separatiste proruse au de ce să se teamă. Militarii ucraineni din Donbas vor primi rachete antitanc Javelin
Autoritatile separatiste din Tiraspol au instalat 37 de posturi de control ilegale. Chişinăul condamnă acţiunile unilaterale
Expert militar rus, promotor al mercenariatului, condamnat pentru trădare chiar de justiţia din Rusia
Ministrul german al Apărării: Pandemia de COVID-19, o oportunitate pentru cooperarea în UE
Geoană: Prezența US Army în România și în alte țări europene demonstrează angajamentul SUA pentru securitatea Europei
Rusia se laudă că dezvoltă prima generație de sisteme de apărare spațială S-500
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro