Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Polonia cumpără mortiere autopropulsate Rak calibru 120 mm
Ministerul Apărării Naționale din Polonia a anunțat că va fi achiziționat încă un lot de mortiere autopropulsate Rak calibru 120 mm, transmite Janes.

Comisia pentru armament din Polonia a anunțat, pe 27 aprilie, că au început negocierile cu un consorțiu format dintre Huta Stalowa Wola (HSW) și Rosomak pentru achiziția mortierelor autoproplsate Rak.

Valoarea estimată a contractului este de 162,3 milioane de dolari. Se estimează că mortierele autopropulsate vor fi livrate către Divizia 18 Mecanizată în perioada 2020-2026.

Mortierele autopropulsate Rak de 120 mm sunt fabricate în prezent de Huta Stalowa Wola (HSW) pentru a satisface cerințele forțelor terestre poloneze. RAK 120 mm 8×8 poate efectua trageri în regim indirect, semi-direct și direct împotriva unităților mecanizate, a posturilor de comandă, a punctelor de comandă-observare și asupra fortificațiilor. Mortierele autopropulsate Rak au la bază șasiul vehiculului blindat Rosomak 8 × 8, potrivit MilitaryLeak.

Armamentul principal este reprezentat de un mortier calibrul 120 mm cu încărcare automată - având o cadenţă de trage de șase până la opt runde pe minut, cu o rază de acţiune de maxim 10 km , iar armamentul secundar include o mitralieră UKM 2000 D de 7,62 mm.

Ministrul Apărării Naționale, Mariusz Blaszczak, a spus într-o postare pe Twitter, că un alt contract care a fost semnat se referă la achiziția a 18.000 puști MSBS Grot C16 de calibru 5,56 mm în valoare de aproximativ 3,8 milioane de dolari.

Astfel, totalul puștilor MSBS Grot C16 furnizate armatei poloneze de către producătorul Fabryka Broni Lucznik-Radom este de 68.000 de arme. Acestea vor înlocui cele 80.000 de puști Beryl de calibru 5.56 mm încă folosite de armata poloneză.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

E oficial: Aerostar Bacău devine Centru de Mentenanţă pentru F-16
România îşi reafirmă sprijinul deplin pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Georgiei
Klaus Iohannis a promulgat 'Legea veteranilor'. Beneficiile de care vor dispune militarii români din teatrele de operații
Experți ruși: Încetarea Tratatului START ar putea însemna un dezastru nuclear global
Sondaj: Nemţii sunt de acord cu retragerea trupelor americane şi vor retragerea totală a arsenalului nuclear din Germania
Un nou schimb de prizonieri în estul Ucrainei, preconizat peste câteva săptămâni
Coreea de Sud a prezentat un radar care poate detecta și urmări peste 1.000 de ținte simultan
Centrala nucleară din Belarus a fost încărcată pentru prima dată cu combustibil nuclear. Chiar înaintea alegerilor
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro