Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Polonia reia implementarea proiectul pentru dezvoltarea sistemului de apărare aeriană Narew
Programul polonez pentru dezvoltarea sistemului de rachete sol-aer (SAM) "Narew" se află în faza de implementare. Compania Polska Grupa Zbrojeniowa va fi principalul contractor pentru dezvoltare acestui proiect, evaluat la câteva zeci de miliarde de zloţi.

Ministrul polonez al apărării, Mariusz Blaszczak, a efectuat la sfârşitul săptămânii trecute o vizită la Brigada de Apărare Aeriană din Varșovia, unde a anunțat încheierea fazei analitice și conceptuale a programului de apărare aeriană Narew – un sistem de rachete de apărare antiaeriană cu rază scurtă de acţiune. În acest fel, programul va putea trece în etapa de implementare, inclusiv la negocieri cu contractorul, semnarea unui contract și începerea livrărilor.

Publicaţia poloneze Defence24 precizează că programul militar Narew ar trebui să joace un rol important în apărarea aeriană a Poloniei. 

Mass-media poloneză a speculat anterior că ministerul apărării intenţionează să achiziţioneze a 19 baterii Narew (38 de unități de foc) pentru a fi livrate Brigăzii a 3-a de Rachete de Apărare Aeriană din Varșovia, precum și regimentelor antiaeriene ale forțelor terestre și, eventual, unităților de coastă ale Marinei. 

Publicaţia Defence24 precizează că dacă toţi aceşti indicatori sunt luaţi în calcul Ministerul polonez al Apărării ar urma să achiziţioneze peste 100 de lansatoare și, în funcție de configurație, până la 2000 de rachete. Astfel, domeniul de aplicare al programului este foarte larg, iar costul acestuia este estimat la aproximativ 30-40 miliarde de zloţi în versiunea „completă”.

Noul sistem de rachete sol-aer trebuie să contracareze majoritatea țintelor aeriene, cum ar fi avioanele și elicopterele, precum și rachetele de croazieră. Este proiectat să acopere atât bazele aeriene, cât și pe cele ale forțelor terestre. Sursa citată precizează că sistemul Narew ar urma să fie interoperabil cu SAM-uri cu rază scurtă de acțiune, cum ar fi Poprad. 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Hamas a schimbat tactica și țintește Iron Dome. Indiciile duc către un atac plănuit de ani și organizat de Iran
Israelul a fost atacat și dinspre Siria
US Army a dat publicității imagini spectaculoase cu noul binoclu nightvision: Sistemul ENVG-B (Video)
Hamas a lansat un nou atac asupra Israelului
Avioanele franceze de luptă Mirage-2000, prezente în ultima perioadă deasupra Mării Negre, au executat de fapt misiuni de culegere de date
Tancurile israeliene Merkava așteaptă ordinul să invadeze Gaza, premieră în ultimii ani (Video). Rachete, lansate și din Liban
Ministrul apărării naționale s-a întâlnit cu comandantul Forțelor pentru Operații Speciale ale SUA în Europa
Palestinienii anunţă că şase persoane au fost ucise în ciocnirile din Cisiordania cu forţele israeliene
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro