Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Polonia se pregătește pentru F-35 prin integrarea sistemului IBCS. Gen. Baczewski: Apărarea flancului Estic, o provocare extraordinară pentru SUA
27 sep 2019 / 14:04
Polonia s-a angajat în 2018 să achiziționeze sistemul de comandă și control american IBCS, devenind prima țară NATO care face acest lucru. 
Lansarea unei rachete de pe un F-35, sursă foto: Lockheed Martin, www.f-35.com

Sistemul american de comandament de luptă integrat (IBCS) al „Northrop Grumman" va înlocui sistemul de comandă și control C2, polonezii recunoscând că acest din urmă sistem nu mai poate aisgura interoperabilitatea cu echipamentele militare americane pe care Polonia le-a achiziționat.

Generalul Dave Baczewski consideră că noul sistem american IBCS va fi un punct central în operarea sistemelor de apărare a Poloniei și a flancului estic al NATO. 

IBCS va servi sistemelor de apărare antiaeriană și antirachetă a Poloniei, precum programul Wisla care include și kituri de apărare aeriană Patriot, însă poate servi și sistemului Narew.

 

Pregătiri pentru F-35. ”Apărarea flancului Estic, o provocare extraordinară pentru SUA”

 

Într-o analiză pentru site-ul Defence24.pl, generalul Baczewski salută decizia Poloniei, considerând că pentru Varșovia este esențial să continue implementarea unui asemenea sistem de comandă și control, precizând că IBCS va asigura capabilitatea Poloniei de a integra avioanele F-35 pe care urmează să le achiziționeze. Generalul american a transmis că capacitatea de integrare a sistemului IBCS pe F-35 a fost deja testată cu succes și ea este ”vitală”. Baczewski a subliniat că în prezent sistemele F-35 îi permit aeronavei să intercepteze rachete de croazieră și, în viitor, avioanele pot fi dotate cu sisteme noi de interceptare ori modificate cele actuale, sisteme care vor fi capabile să intercepteze rachete balistice.

În cadrul aceleiași analize, Baczewski subliniază că „apărarea flancului Estic al NATO rămâne o provocare extraordinar de complexă pentru Statele Unite și aliații săi”, asta întrucât agresiunea rusă în regiune continuă. Generalul amintește că Rusia a desfășurat rachete nucleare Iskader în Kaliningrad, dar și de criza generată de ieșirea din acordul nuclear INF ori implicarea Moscovei în conflictul din Ucraina și continua dezvoltare a arsenalului hipersonic.

În tot acest peisaj, o apărare coordonată a flancului Estic, în care Polonia joacă un rol vital, este esențială pentru descurajarea Rusiei, consideră Baczewsi.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Noile bombardiere stealth B-21, în 'coasta' Chinei. SUA au anunțat dislocarea în Pacific
Rusia 'liniștește' Ucraina și anunță că invadarea ei de către Armata rusă e o 'absurditate'
Un tanc M-60 al armatei turce, distrus de unitatea de gherilă a femeilor libere YJA-Star (Video)
Agenți francezi ai DGSE, judecați pentru spionaj în favoarea Chinei
Militarii din R. Moldova şi România se antrenează împreună la poligonul de la Smârdan
Se întâmplă în China: Un reputat profesor universitar a fost arestat după critici la adresa lui Xi Jinping și a Partidului Comunist Chinez
Germania a plătit un miliard de dolari pentru prezența US Army, dar costurile achitate de SUA sunt mult mai mari
Asasinate la comandă | Ramzan Kadyrov, liderul Ceceniei, bănuit că a ordonat asasinarea unui alt disident cecen
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro