Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O nouă cursă a înarmării începe în Balcani. Aleksandar Vucic: Serbia se înarmează pentru că România se înarmează
25 oct 2019 / 14:37
Serbia urmăreşte cu atenţie înarmarea ţărilor din regiune şi face tot ce îi stă în putinţă să evite destabilizarea şi conflictele, dar Belgradul trebuie să se înarmeze, deoarece asta fac toate ţările din jurul său, a declarat recent la un post de televiziune preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, transmite Jutarnji List, potrivit Rador.

„Sunt îngrijorat şi facem tot ceea ce ne stă în putinţă pentru a nu se ajunge la destabilizarea regiunii", a declarat Vučić pentru postul comercial TV Prva, apropiat de puterea de la Belgrad.

„Se înarmează Bulgaria, România, Ungaria, Croaţia şi alte ţări mai mici, fiecare după posibilităţile sale" – a subliniat Vucic.

„Vedem şi cine îi înarmează pe albanezii din Kosovo, vedem şi ce elicoptere caută Muntenegru. Urmărim totul cu atenţie", a mai spus Vučić.

„Serbia nu se poate compara cu România în privinţa banilor investiţi în înarmare, nici nu poate cumpăra capacităţile pe care le cumpără România, dar poate urma îndeaproape ţări ca Bulgaria şi Ungaria", a mai spus Vucic.

Preşedintele Serbiei a mai declarat că acum toţi se înarmează, „deoarece nu mai există un singur jandarm mondial", ci „mai mulţi jucători".

Mai bine să fii „Godzilla decât Bambi"


„În astfel de împrejurări, este mai bine să fii Godzilla decât Bambi", s-a exprimat metaforic preşedintele sârb. Înainte exista „un singur Godzilla", iar acum sunt mai mulţi în lume, căci în afară de SUA, China şi Rusia, pe scenă au urcat şi India, Turcia, unele ţări africane, Japonia, Indonezia. „Nu ne permitem să fim o ţintă uşoară. Nu ne permitem să fim Bambi", a mai spus Vučić.

Liderul sârb a comparat armata cu politica, afirmând că aceasta este un joc de şah care se joacă „pe mai multe table, cu mai mulţi jucători", simultan.

„Nu avem duşmani, dar avem adversari. În armată trebuie să ai cu ce te apăra. De aceea nu vrem să ezităm, vom avea mijloace de apărare antirachetă serioase, importante, efective. Vor fi şi aparate ultramoderne fără pilot ? Da, vor fi", a subliniat Vučić.

Ştiri Recomandate

România, prima reacție după ce Zelenski a spus că ”Bucovina de Nord a fost ocupată de români”
Avionul Su-57 a pierdut bătălia aeriană cu F-22 și F-35. Superioritatea aeriană americană îşi spune cuvântul
Rusia continuă să-și consolideze legăturile cu Republica Laos. Moscova a livrat un lot de tancuri T-72B1
Ministrul de externe ale Turciei a făcut apel la extinderea NATO şi la primirea Georgiei în Alianţa Nord-Atlantică
Mentenanța elicopterelor Armatei Bulgariei, efectuată de Airbus în România
UE pune bazele Armatei europene și anunță capabilități militare complementare cu NATO, dar diferite
Noi imagini cu Next Generation Squad Weapon
Declarație șoc a unui important general rus: Sistemele de apărare rusești împotriva rachetelor nu pot respinge un atac masiv