Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Premierul Orban anunță reluarea IAR 99 Super Șoim, pentru F-16. Programul a trecut de CSAT
Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat, întrebat dacă este posibil ca piloţii de avioane F-16 să se antreneze pe modelul IAR 99 Şoim, că în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a fost aprobat un program care vizează fabrica de avioane. Programul urmăreşte modernizarea în varianta Super Șoim, astfel încât avionul românesc va putea fi utilizat pentru antremanetul piloților de F-16.
IAR-99 Șoim, sursă foto: https://iar99soim.blogspot.com

"În CSAT a fost aprobat un program care vizează întreprinderea de avioane şi care urmăreşte modernizarea IAR 99 Şoim astfel încât să poată să fie utilizat ca un antrenament pentru piloţii de F-16, una dintre utilizări. Va exista o finanţare, cu siguranţă, deja ea este gândită în bugetul Ministerului Apărării şi Avioane Craiova va beneficia de această finanţare, pentru că Avioane Craiova este compania care a produs şi care are capacitatea, sigur, căutând şi parteneri în realizarea acestui proiect, să finalizeze acest proiect. Mai mult decât atât, există şi un alt proiect, de a susţine retehnologizarea companiei prin intermediul, cel mai probabil, al unei majorări de capital care să fie folosită în interesul companiei pentru retehnologizare", a spus Ludovic Orban, potrivit Agerpres, în vizită la Avioane Craiova.

Premierul Ludovic Orban a vizitat azi compania Avioane Craiova.

Inițiativa este evident lăudabilă și necesară, dar ea trebuie pusă și în practică. În acest sens, amintim că DefenseRomania a abordat amplu subiectul modernizării Super Șoim și importanța programului. 

Publicația noastră s-a aplecat asupra subiectului și a situației de blocaj a programului Super Șoim, discutând și analizând problema cu industria de apărare din România.  

CITEȘTE ȘI: Blocarea IAR-99 'Super Șoim', esențial în programul F-16, o 'mare frustrare' pentru România

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

România, acuzată că a trimis ajutor umanitar de proastă calitate în R. Moldova. Ambasada reacționează și acuză „dispute politice”
Nava purtătoare de rachete „Zborul” a plecat spre Bulgaria. Exerciții alături de fregata „Regina Maria” și nave din SUA, Turcia, Italia și Georgia
Scandalul primelor plătite de Rusia pentru uciderea soldaților SUA | Generalul Milley spune că SUA for face 'săpături'
Japonia, cel mai mare client extern al F-35. SUA dau undă verde unui contract uriaș pentru încă 105 aeronave
Baza Aeriană de la Câmpia Turzii va fi modernizată de SUA. Americanii vor rotații ale aeronavelor de luptă pentru descurajarea Rusiei
Nava maritimă pentru scafandri Grigore Antipa a intrat în reparații capitale
Percheziţii la sediul administraţiei prezidenţiale bulgare. Un consilier şi un secretar ai preşedintelui Radev, arestaţi
Venezuela susține că avioanele sale militare ar fi doborât o aeronavă de producție americană (Foto)
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro