Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Premierul Orban anunță reluarea IAR 99 Super Șoim, pentru F-16. Programul a trecut de CSAT
Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat, întrebat dacă este posibil ca piloţii de avioane F-16 să se antreneze pe modelul IAR 99 Şoim, că în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a fost aprobat un program care vizează fabrica de avioane. Programul urmăreşte modernizarea în varianta Super Șoim, astfel încât avionul românesc va putea fi utilizat pentru antremanetul piloților de F-16.
IAR-99 Șoim, sursă foto: https://iar99soim.blogspot.com

"În CSAT a fost aprobat un program care vizează întreprinderea de avioane şi care urmăreşte modernizarea IAR 99 Şoim astfel încât să poată să fie utilizat ca un antrenament pentru piloţii de F-16, una dintre utilizări. Va exista o finanţare, cu siguranţă, deja ea este gândită în bugetul Ministerului Apărării şi Avioane Craiova va beneficia de această finanţare, pentru că Avioane Craiova este compania care a produs şi care are capacitatea, sigur, căutând şi parteneri în realizarea acestui proiect, să finalizeze acest proiect. Mai mult decât atât, există şi un alt proiect, de a susţine retehnologizarea companiei prin intermediul, cel mai probabil, al unei majorări de capital care să fie folosită în interesul companiei pentru retehnologizare", a spus Ludovic Orban, potrivit Agerpres, în vizită la Avioane Craiova.

Premierul Ludovic Orban a vizitat azi compania Avioane Craiova.

Inițiativa este evident lăudabilă și necesară, dar ea trebuie pusă și în practică. În acest sens, amintim că DefenseRomania a abordat amplu subiectul modernizării Super Șoim și importanța programului. 

Publicația noastră s-a aplecat asupra subiectului și a situației de blocaj a programului Super Șoim, discutând și analizând problema cu industria de apărare din România.  

CITEȘTE ȘI: Blocarea IAR-99 'Super Șoim', esențial în programul F-16, o 'mare frustrare' pentru România

Ştiri Recomandate

Fost expert NATO: Rusia a infiltrat ofițeri GRU în Italia
Ministrul Nicolae Ciucă, în vizită la spitalul de campanie de la Constanța. Instalarea facilității decurge conform planului
Raed Arafat spune că stare de urgență în România ar putea fi prelungită săptămâna viitoare
Armata română se va implica pentru a preveni infracțiunile silvice
Ministrul Vela a anunțat carantinarea orașului Țăndărei, județul Ialomița
Kremlinul suspendă zborurile spre Rusia, inclusiv pentru repatrierea cetățenilor săi
MApN: Prima evaluare a Spitalului Județean Suceava a fost efectuată. Medici militari se îndreaptă spre unitatea medicală
Cehia a îndepărtat statuia mareşalului sovietic Ivan Konev din Praga. Rusia protestase inițial