Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Primul sistem de apărare antirachetă de tip S-550 va fi livrat trupelor ruse în anul 2025
15 noi 2021 / 16:27
Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 15.11.2021, citând surse din cadrul salonului internațional Dubai Airshow - 2021, că primul sistem de apărare antirachetă la nivel strategic S-550 va fi introdus în dotarea Forțelor Armate ale Federației Ruse în anul 2025.

“S-550 a fost deja creat în hardware. Acesta este un sistem de apărare antirachetă la nivel strategic. Primul sistem S-550 va fi livrat Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse în anul 2025. Livrarea sa este prevăzută în cadrul actualului program pentru înzestrare până în anul 2027, a menționat sursa, comentând o declarație recentă a ministrului rus al apărării, general de armată Serghei Șoigu.

Potrivit precizărilor acesteia, inițial este planificată livrarea unui complet de nivel brigadă de complexe S-550.

“Sistemul de apărare antirachetă S-550 va utiliza o instalație de lansare mobilă, cu o rachetă hipersonică. Deocamdată, nu se are în vedere și crearea unei versiuni navale a sistemului”, a concluzionat sursa.

Pe 09 noiembrie, în cadrul unei consfătuiri desfășurate la Ministerul Apărării, Serghei Șoigu a declarat că, în timpul întâlnirilor de la Soci de la începutul lunii noiembrie cu reprezentanții ministerului și ai Complexului Militar Industrial, președintele rus, Vladimir Putin, a subliniat importanța furnizării pentru Forțele Armate ale Federației Ruse a sistemelor de apărare antiaeriană S-350, S-500 și S-550.

G Ad:

Sistemul de interceptare apropiată S-550 a fost dezvoltat, în perioada 1981-1988, în fosta URSS, de Biroul Central de Proiectare Almaz, ca parte a proiectului unui sistem mobil de apărare antirachetă. Încetarea lucrărilor la acest proiect s-a produs simultan cu închiderea unor dezvoltări sovietice în domeniul armamentelor, ca urmare a încheierii unor acorduri între SUA și URSS. După prăbușirea URSS, rezerva creată ca parte a lucrărilor la proiectul S-550 a fost distrusă. Echipamentele prototipului sistemului au fost demontate după anul 1992.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

MAE, reacţie la solicitarea Rusiei ca NATO să-şi retragă trupele din România: Declaraţiile sunt inoportune şi lipsite de orice fundament
Klaus Iohannis a convocat CSAT | Pe ordinea de zi, situaţia de securitate în zona extinsă a Mării Negre şi pe Flancul Estic al NATO
Rusia solicită retragerea trupelor NATO din Bulgaria și România
Pentru descurajarea Rusiei, Olanda este dispusă să trimită avioane F-35 în Bulgaria
EXCLUSIV
Ministerul britanic al Apărării confirmă: Am oferit Ucrainei câteva mii de rachete antitanc NLAW
Raytheon: Sistemele Patriot - elementul de bază al apărării anti-aeriene a României și a NATO
Vasile Dîncu: România nu va participa cu trupe, nici cu echipament la înarmarea Ucrainei
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse
EXCLUSIV
Criza din Ucraina -o șansă pentru România?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro