Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Primul submarin construit de Taiwan, cu sprijin american, va fi lansat la apă în 2023
Înalți oficiali din Taiwan pun presiune pe industria constructoare pentru a lansa la apă primul submarin construit autohton cu sprijin american. Toate acestea din cauza relațiilor tot mai tensionate cu China.

Oficiali din domeniul securității naționale din Taiwan ar dori ca submarinul să fie lansat în prima jumătate a anului 2024, fiind ulterior livrat către Maria taiwaneză în 2025, pe fondul tensiunilor tot mai mari dintre Taiwan și China, transmite Naval News.

Un oficial militar a spus că instituțiile implicate în proiect au efectuat analize pentru a termina construcția cât mai devreme posibil, păstrând în același timp standarde ridicate de calitate a construcției. Noul termen de lansare a navei -  septembrie 2023.

În martie 2021 proiectul IDS a primit undă verde din partea americană odată cu furnizarea de echipamente esențiale (cunoscute sub numele de tehnologii din ”zona roșie”), cum ar fi integrarea sistemului de luptă, sonare digitale, periscop, torpilele și tuburile torpilelor, alte echipamente de luptă și motoarele diesel.

 

G Ad:

Taiwanul își înarmează navele cu echipamente militare americane

 

Construcția efectivă a proiectului submarin IDS a început în noiembrie 2020 și asamblarea ar trebui finalizată până la sfârșitul anului 2022, în timp ce sistemele de luptă vor fi montate la începutul anului 2023.

Acțiunile tot mai agresive și mai dese ale Chinei forțează armata din Taiwan să achiziționeze mai repede armamentul pentru submarin. SUA au anunțat, în mai 2020, vânzarea către Taiwan, a 18 torpile grele MK-48 Mod6 Advanced Technology (AT).

În iunie 2017, Departamentul de Stat al SUA a aprobat vânzarea a 46 de torpile MK-48 Mod6 către Taiwan. În cele din urmă, Marina taiwaneză a achiziționat doar 28 din cauza bugetului limitat. Dar dacă 46 de torpile grele MK-48 urmau să fie livrate până în 2028, acum armata taiwaneză va încerca să le achiziționeze pe toate până în 2026.

Taiwanul are în prezent 4 submarine. Două sunt încă operaționale și se pare că sunt capabile de luptă.

 

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Bulgaria reziliază contractul cu Rusia pentru întreținerea și modernizarea avioanelor MiG-29
Primele imagini reale CH-6 - noua dronă chineză de atac cu două motoare
O formație de F-16 românești va survola Bucureștiul în semn de ultim omagiu adus eroului Ion Dobran
Portavionul american USS Ronald Reagan revine în Marea Chinei de Sud
Rusia confirmă contractul dintre statul Mali și compania de mercenari ruși Wagner Group
Arquus și-a manifestat speranța că România va alege și blindate Sabre pentru dotarea forțelor speciale
Ursula von der Leyen, șefa CE, în vizită oficială în România
Rusia a inițiat acțiuni provocatoare asupra navelor ucrainene din Marea Neagră
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro