Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Progres tehnologic al industriei din Israel. Armata a doborât drone folosind arme cu laser de mare putere (Video)
Direcția Apărare din Ministerul Apărării (Ministerul Apărării), împreună cu Elbit Systems și IAF, a interceptat cu succes mai multe UAV-uri folosind un sistem de arme cu laser de mare putere (HPL-WS). UAV-urile au fost interceptate la diferite distanțe și altitudini de zbor.
Sursa foto: Elbit Systems

Seria de teste a fost realizată sub conducerea Direcției Apărare din Ministerul Apărării din Israel. În timpul acestei serii, un sistem laser de mare putere a fost instalat pe o aeronavă și a fost testat în mai multe scenarii. A interceptat și a distrus cu succes toate UAV-urile lansate pe parcursul testului.

Capacitatea de a intercepta și distruge amenințările aeriene din aer este revoluționară și oferă o schimbare strategică a capacităților de apărare aeriană ale statului Israel. Această serie de teste au fost efectuate într-un poligon din centrul Israelului, în strânsă cooperare cu IAF și unitatea ”Yanat”, se arată într-un comunicat al Elbit Systems remis DefenseRomania.

G Ad:

"Aș dori să felicit Direcția pentru cercetare și dezvoltare în domeniul apărării, Elbit și IAF pentru progresul tehnologic pe care l-au realizat. Astăzi ne-ați adus mai aproape de încă o etapă importantă în dezvoltarea Sistemului laser care va adăuga un nou strat de protecție la distanțe mai mari față de o varietate de amenințări. Sunt încrezător că industria de apărare a Israelului va reuși în acest program important de dezvoltare și voi colabora personal împreună cu întreaga unitate de apărare pentru a-i asigura succesul pentru securizarea statului Israel”, a spus ministrul Apărării din Israel, Benny Gantz. 

Israelul este printre primele țări din lume care realizează astfel de capabilități folosind un sistem aerian de laser de înaltă putere. Această serie de teste este prima fază a unui program multianual condus de Direcția Apărare Cercatare și Dezvoltare și Elbit Systems pentru a dezvolta un sistem laser împotriva unei varietăți de amenințări.

Această metodă de interceptare aeriană are multe avantaje, inclusiv un cost pe interceptare redus, capacitatea de a intercepta în mod eficient amenințările la distanță mare la altitudini mari indiferent de condițiile meteorologice și capacitatea de a apăra zone întinse.

2. -imagine fara descriere- (elbit-systems-laser-aerian_53038700.jpg)

Sistemul laser aerian, de mare putere, va completa gama de apărare antirachetă pe mai multe niveluri a Israelului, care include sistemele de interceptare antirachetă Iron Dome, David’s Sling și Arrow. Acest sistem va spori eficiența apărării aeriene împotriva amenințărilor existente și viitoare în regiune.

Șeful Direcției de Cercetare și Dezvoltare din Ministerul Apărării, generalul de brigadă Yaniv Rotem a declarat că ”Direcția Apărare din Ministerul Apărării, Elbit și IAF au finalizat o serie de teste folosind un sistem laser puternic, aerian. Am interceptat cu succes mai multe UAV-uri în aer, într-un interval de peste 1 km. Aceasta este o realizare tehnologică revoluționară și este esențială pentru dezvoltarea în continuare a sistemului nostru de laser aerian de mare putere. ”

3. -imagine fara descriere- (drona-lovita-de-laser_87839400.jpg)

Directorul general al Elbit Systems ISTAR, Oren Sabag a subliniat: ”Suntem mândri să conducem dezvoltarea acestei capacități strategice împreună cu Ministerul Apărării și IAF. Încercările au avut succes datorită unei game de active tehnologice unice. Credem că utilizarea unui laser de mare putere pentru a efectua interceptarea aeriană cu costuri reduse a rachetelor și a aeronavelor fără pilot ostile, mai aproape de zonele de lansare și departe de centrele de populație, oferă o schimbare semnificativă a capacităților de apărare ale Israelului.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA constituie o grupare navală operativă destinată combaterii submarinelor ruse din Atlantic
Grecia şi Franţa îşi vor consolida cooperarea strategică |Parisul oferă Atenei trei fregate Belharra şi trei corvete din clasa Gowind
Primele două avioane de luptă F / A-18E Super Hornet, în configurația Block III, au ajuns la Marina SUA
Retragerea trupelor americane din Afganistan | Principalii responsabili militari ai administraţiei Biden, audiaţi în Congres
Tensiunile în creștere dintre Maroc și Algeria prevestesc un conflict militar în Magreb
Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă, potrivit armatei sud-coreene. Reacţia SUA: Această lansare reprezintă o ameninţare
Vladimir Putin, sursă foto: Kremlin
EXCLUSIV
Ar trebui România să nu recunoască alegerile din Rusia? Moscova creează minorități și susține tensiunile etnice în România
Irakul va cumpăra 12 avioane JF-17 Thunder din Pakistan
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro