Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Proiectul PILUM pentru tunul electromagnetic european a fost lansat
Pe 28 aprilie, EDA (Agenția Europeană de Apărare) a anunțat demararea proiectului PILUM în cadrul PADR (Preparatory Action on Defence Research).
PADR PILUM tun electromagnetic  Sursa foto: Research Institute of Saint-Louis

PILUM înseamnă ”Proiectile cu rază lungă de acțiune pentru tunul electro-magnetic” și are un buget de aproximativ 1,5 milioane de euro, transmite Naval News.

Principalul obiectiv al PILUM este de a analiza, atât teoretic, cât și experimental, fezabilitatea armei electromagnetice (EMRG) și a proiectilelor sale cu hipervelocitate. În cadrul programului va fi construit un prototip al tunului electromagnetic ca sistem de artilerie pe distanțe lungi (200 km).

Consorțiul cu același nume, PILUM, este condus de Institutul de cercetare franco-german din Saint-Louis și cuprinde o serie de alți producători de top de echipamente militare și companii mai mici din Franța, Germania, Polonia și Belgia. Proiectul are o durată de 24 de luni.

Fiind parte a programului PADR, rezultatele PILUM vor ajuta Comisia Europeană, Agenția Europeană de Apărare și statele membre pentru evaluarea dimensiunii de cercetare a Fondului European de Apărare, mai precizează sursa citată.

G Ad:

Despre PADR

Proiectul PILUM a fost lansat de Comisia Europeană în 2017 și este sprijinit de UE pentru a evalua și demonstra valoarea cercetării și tehnologiei în domeniul apărării. Acesta a pregătit calea pentru un program european de apărare care să vină ca parte a Fondului European de Apărare (FED), în cadrul planului financiar multianual al UE (2021-2027).

Implementarea PADR este condusă de Agenția Europeană de Apărare printr-un acord de delegare semnat pe 31 mai 2017. Prin acest acord, Comisia încredințează Agenției Europene de Apărare gestionarea și implementarea proiectelor de cercetare lansate în cadrul PADR.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Aviația israeliană a bombardat iar Fâșia Gaza după un atac cu baloane incendiare (Video)
Bombardierul stealth chinez H-20 va fi mai mare decât B-21 Raider
Palestinienii acuză pe Hamas că depozitează arme în zone rezidențiale
Zumwalt - distrugătoarele stealth prin care SUA vor continua să domine mările: Rachete hipersonice și semnătură radar a unei bărci de pescuit
Statele Unite vor continua raidurile aeriene în Afganistan dacă ofensiva talibanilor nu încetează
Putin: Marina rusă „poate descoperi orice adversar și, în caz de necesitate, îl poate lovi în mod decisiv”
India va participa la exercițiul “Vest-2021”, organizat de Rusia, deși printre invitați se numără China și Pakistanul
Doi soldați turci au fost uciși după ce blindatul în care se aflau a fost atacat în Siria
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro