Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
România a comandat primele șase elicoptere Black Hawk S-70M. Livrările, în cooperare cu Romaero și DELTAMED
09 dec 2021 / 13:16
PZL Mielec, o companie Lockheed Martin, a primit o comandă pentru șase elicoptere utilitare Black Hawk S-70M de nouă generație de la Ministerul Afacerilor Interne din România. Această primă comandă vine în urma semnării recente a unui acord-cadru pe patru ani prin care până la 12 elicoptere Black Hawk S-70M  de fabricație poloneză vor fi furnizate României în următorii patru ani.

Primele șase aeronave, trei configurate pentru a sprijini operațiuni maritime și trei pentru a sprijini operațiuni terestre, vor fi livrate în cooperare cu Romaero și DELTAMED în cursul anului 2023.

Potrivit unui comunicat de presă al companie Lockheed Martin, România devine a 11-a țară și al 18-lea client pentru elicopterele Black Hawk construite de PZL Mielec, cel mai mare exportator polonez de echipamente de apărare și aerospațiale.

Cabina elicopterelor Black Hawk S-70 pentru misiuni terestre și maritime va include o unitate medicală echipată de Deltamed, cu sediul la Cluj-Napoca, un integrator experimentat de vehicule de urgență concepute pentru îngrijirea pacienților și operațiuni de salvare.

"Comanda de astăzi a Ministerului Afacerilor Interne din România subliniază capabilitățile cu dublă utilizare ale elicopterelor Black Hawk S-70. Elicopterul aduce robustețea militară în misiunile civile și este la fel de capabil să sprijine operațiunile poliției naționale, ale gărzii de coastă, ale pompierilor, ale poliției de frontieră sau operațiunile de căutare și salvare, precum și operațiunile de apărare și securitate sau evacuările medicale", a declarat Janusz Zakrecki, președinte și director general PZL Mielec.

G Ad:

Cu o tradiție importantă în industria aerospațială europeană, ce datează de peste 80 de ani, PZL Mielec este astăzi cea mai mare unitate de producție a companiei mamă Lockheed Martin din afara Statelor Unite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Emmanuel Macron a anunțat disponibilitatea Franței de a trimite trupe în România sub steag NATO
România și Israelul au discutat despre modernizarea forțelor armate române. În programul de drone a rămas doar un competitor israelian
Valentin Naumescu: Oricât ar părea de surprinzător și inedit ce spun, Rusia va pierde războiul din Ucraina
Câte sisteme antitanc a primit Ucraina din Marea Britanie? Analişti militari: Putem vorbi de peste 1.000 de rachete
Ajutor suplimentar acordat Kievului | SUA au deblocat 200 de milioane de dolari în scopul apărării Ucrainei
România va avea completă a doua escadrilă de F-16 în 2023. Tot atunci începe la Aerostar modernizarea F-urilor din prima escadrilă
Șeful Armatei Ucrainei: Putem distruge şapte tancuri ruseşti în 36 de secunde. Avem suficiente sisteme antitanc
SUA refuză Federația Rusă. Nu va exista niciun răspuns scris la cererile de securitate cerute de Moscova
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro