Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia anunță începerea retragerii trupelor de la granița cu Ucraina
Începând cu 23 aprilie, trupele şi tehnica militară din districtele militare sudice și occidentale, inclusiv din Crimeea, vor începe să revină la bazele de unde au fost dislocate. Aceste informaţii au fost relatate cu puţin timp în urmă de agenţia de presă rusă RBC.ru care citează o declaraţie a ministrului rus al apărării, Serghei Şoigu, aflat într-o vizită în Crimeea.

Agenţia de presă rusă RBC.ru precizează, citând declaraţiile ministrului rus al apărării, că s-a dispus începerea retragerii efectivelor militare ruse, dislocate în districtele militare sudice și occidentale, deoarece acestea şi-au atins obiectivele de verificare a capabilităţilor.

Trupele ruse din districtele militare sudice și occidentale vor începe să se retragă de la granițele sudice ale Rusiei, la punctele de desfășurare permanentă, începând cu 23 aprilie, a anunțat ministrul rus al apărării Serghei Şoigu.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului rus al Apărării, trupele şi tehnica militară vor reveni la bazele militare de care aparţin, până la 1 mai.

Potrivit RBC.ru, Serghei Şoigu a declarat că obiectivele ’’verificării surpriză’’ [ a capabilităţilor militare ale Forţelor Armate Ruse n.a] au fost atinse pe deplin. Şoigu a mai precizat că  militarii ruşi au demonstrat capacitatea de a apăra teritoriul ţării, iar, în acest sens, a fost luată decizia de finalizare a activităților de verificare în districtele militare sudice și occidentale.

G Ad:

Ministrul a adăugat că Forțele Armate Ruse „răspund în mod adecvat la toate schimbările de situația din apropierea frontierelor rusești”.

Potrivit acestuia, în Crimeea, în timpul unui control surpriză, au fost elaborate acțiuni de apărare zonelor costiere, cu ajutorul sistemelor de rachete "Ball" și "Bastion", vehiculelor aeriene fără pilot (UAV) "Pacer", bărci de patrulare "Raptor", precum și cu ajutorul altor echipamente militare.

Declaraţiile lui Serghei Şoigu au fost făcute în contextul în care acesta a luat parte astăzi la desfăşurarea unor exerciţii militare la scară largă în Crimeea şi în Marea Neagră, la care participă peste 10.000 de militari şi 40 de nave de război, precum şi 20 de vase auxiliare.

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a sosit joi în Crimeea pentru a superviza faza activă a acestor exerciţii, survolând la bordul unui elicopter zonele unde sunt desfăşurate trupele şi echipamentele militare care participă la manevre. El a verificat de asemenea stadiul de pregătire a unităţilor navale şi terestre, indică într-un comunicat Ministerul rus al Apărării.

Exerciţiile, la care participă inclusiv forţe ale flotelor ruse din Marea Caspică şi din Marea Neagră, au loc pe poligonul Opuk, circa 40 km distanţă de strâmtoarea Kerci, care leagă mările Neagră şi Azov.

Anterior, Ministerul rus al Apărării a comunicat că poligonul Opuk va găzdui partea principală a manevrelor trupelor din Districtul militar Sud şi ale Forţelor aeropurtate din Rusia.

În cadrul acestor exerciţii vor fi simulate lovituri aeriene cu rachete şi respingerea acestora, operaţiuni cu utilizarea dronelor şi a rachetelor de croazieră, precum şi contracararea lor cu mijloace ale apărării aeriene militare şi navale, se menţionează în comunicatul Ministerului Apărării, citat de Interfax, potrivit Agerpres.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Distrugătorul american USS Laboon a vizitat portul Constanța
Racheta turcă anti-navă ATMACA a trecut testul final. Turcii au scufundat în Marea Neagră o navă de luptă (Video)
F-35 pentru România din 2030? Până atunci, urmează decizia pentru încă două escadrile de F-16
Rusia își exprimă indignarea după testarea portavionului american USS Gerald Ford în largul coastei Florida
Lăsați în urmă de frică. Cel puțin 21 de luptători afgani ai forțelor speciale au fost măcelăriți după ce sprijinul terestru și aerian a eșuat
Rusia consideră că Washingtonul va continua politica de îngrădire, chiar şi după summitul Biden-Putin
Vizită istorică: Ministrul de Externe al Israelului va vizita Emiratele Arabe Unite
Pentru producția propriului avion de luptă de generaţia a V-a, Turcia construiește al doilea cel mai mare tunel aerodinamic din Europa
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro