Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Rusia începe modernizarea bombardierelor strategice
28 aug 2019 / 17:49
Bombardierele strategice ale Rusiei sunt modernizate într-un ritm din ce în ce mai alert. Primul bombardier Tu-95MSM modernizat complet va fi testat în 2019, iar până la sfârșitul anului 2020, primul bombardier strategic Tu-160M, construit de la zero, va face teste de zbor, informează site-ul rusesc Lenta.ru, citând-ul pe Ministrul rus al Comerțului și Industriei, Denis Manturov, potrivit Uawire.org.

În paralel cu fabricarea primului lot de aeronave grele Tu-160M, industria aeronautică din Rusia va aduce avioanele Tu-160-urile deja fabricate, la același nivel tehnologic. De asemenea, este în curs de semnare un contract de modernizare a aparatelor Tu-95MS, a cărui soartă va fi determinată, în cele din urmă, de rezultatele testelor efectuate cu aeronavele Tu-95MSM.

Programul de modernizare va include și bombardierul cu rază lungă de acțiune Tu-22M3M. Primul avion de acest tip este testat în prezent, iar al doilea va fi gata până la sfârșitul anului 2019.

„Lebada albă" Tu-160 (numele de raportare NATO: „Blackjack") este cea mai puternică aeronavă din dotarea Forțele Aerospațiale Ruse. Este vorba de un transportor strategic de rachete cu rază lungă de acțiune, conceput în principal pentru transportul de rachetele nucleare, deși poate transporta o gamă largă de arme, inclusiv mai multe tipuri de bombe și rachete de mare precizie. În 2018, Rusia avea 16 astfel de aeronave.

„Ursul" Tu-95 este o platformă strategică sovietică și rusă cu bombe și rachete, propulsată de motoare turbo. Este cea mai rapidă aeronavă cu turbopropulsoare din lume și singurul transportor de bombe și rachete produs în serie care are astfel de motoare. Modelul Tu-95MS poate avea rachete Kh-101, care pot atinge ținte la o distanță de 5.500 km, dincolo de orice sistem de apărare aeriană.

Tu-22 este o platformă supersonică fost-sovietică de bombe și rachete cu rază lungă de acțiune, având aripi cu geometrie variabilă. În ciuda faptului că se află în operare încă din anii '60, au suferit o serie de modificări și rămân utilizabile, în principal datorită gamei largi de rachete și bombe pe care le pot transporta.

După dizolvarea Uniunii Sovietice, Ucraina a avut cel puțin 64 de Tu-22, din care 60 au fost distruși între 2002 și 2006, iar patru au fost păstrate pentru a fi expuse în muzee.

Ştiri Recomandate

SUA confirmă: 'Un test nuclear ar putea avea loc în următoarele luni'. Avertisment pentru Rusia și China
F-35: Flota Norvegiei, din ce în ce mai puternică. Încă trei aeronave au aterizat în țara scandinavă
Igor Dodon, Președintele R. Moldova și Ion Chicu, premierul moldovean. Sursă foto: Guvernul Republicii Moldova
EXCLUSIV
Morari: Un consilier al premierului Chicu mi-a dat de înțeles că urmează tăvălugul
O nouă ofensivă împotriva lui Haftar? Expert militar: „Turcia a decis să meargă până la capăt”
Rusia dezvoltă un nou vehicul blindat, Mars-2000
OMS nu pierde timpul după decizia lui Trump. Fundație proprie pentru a atrage fonduri private
Angela Merkel și premierul Ludovic Orban au purtat discuții cu caracter strategic și economic
Violențe la Hong Kong, sute de arestări. Pompeo: Hong Kong-ul nu mai are o mare autonomie față de China