Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia oferă gratuit tehnică militară Tadjikistanului
04 noi 2019 / 15:54
Ministerul rus al Apărării a trimis Forțelor Armate din Tadjikistan o livrare gratuită de echipamente militare și arme în valoare de aproximativ 5 milioane de dolari, anunță Districtul Militar Central al Rusiei (CMD) într-un comunicat de presă.

În cadrul unei ceremonii care a avut loc săptămâna aceasta în Dushanbe, capitala Tadjikistanului, comandantul districtului militar rus, generalul Alexander Lapin a anunțat donația de echipamente militare în valoare de aproximativ RUB320 milioane (5 milioane dolari) Forțelor Armate din Tadjikistan. 

Ceremonia a avut loc după finalizarea exercițiilor Unbreakable Brotherhood-2019 , în care au fost implicate statele membre ale Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (CSTO).

Potrivit Ministerului rus al Apărării, Rusia a acordat Forțelor Armate din Tadjikistan un lot de mașini de blindate modernizate BRDM-2 și o stație radar pentru monitorizarea spațiului său aerian.

„Astăzi pe aeroportul Hisor a fost livrat un alt lot de echipamente militare, care include o stație radar şi mai multe mașini de blindate modernizate BRDM-2. Aceste echipamente militare sunt testate şi sunt capabile să îndeplinească o gamă largă de sarcini în condiții moderne de luptă. Tehnica militară livrată va crește potențialul de luptă al Forțelor Armate din Republica Tadjikistan și vor servi la menținerea păcii și la creșterea securității în regiune", a declarat comandantul districtului militar, generalul Alexander Lapin,  citat de Interfax .

Nu este prima dată când Rusia a oferit echipamente militare Tadjikistanului. Expedierile sunt efectuate ca parte a unui program de modernizare a Forțelor Armate Tadjikiene pentru a spori capacitatea de luptă a aliaților Rusiei în regiunea Asiei Centrale. 

Ştiri Recomandate

România, prima reacție după ce Zelenski a spus că ”Bucovina de Nord a fost ocupată de români”
EXCLUSIV
Defender 20: Ce va presupune cea mai mare desfășurare de trupe SUA în Europa din ultimii 25 de ani
Avionul Su-57 a pierdut bătălia aeriană cu F-22 și F-35. Superioritatea aeriană americană îşi spune cuvântul
Rusia continuă să-și consolideze legăturile cu Republica Laos. Moscova a livrat un lot de tancuri T-72B1
Ministrul de externe ale Turciei a făcut apel la extinderea NATO şi la primirea Georgiei în Alianţa Nord-Atlantică
Mentenanța elicopterelor Armatei Bulgariei, efectuată de Airbus în România
UE pune bazele Armatei europene și anunță capabilități militare complementare cu NATO, dar diferite
Noi imagini cu Next Generation Squad Weapon