Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Rusia oferă gratuit tehnică militară Tadjikistanului
04 noi 2019 / 15:54
Ministerul rus al Apărării a trimis Forțelor Armate din Tadjikistan o livrare gratuită de echipamente militare și arme în valoare de aproximativ 5 milioane de dolari, anunță Districtul Militar Central al Rusiei (CMD) într-un comunicat de presă.

În cadrul unei ceremonii care a avut loc săptămâna aceasta în Dushanbe, capitala Tadjikistanului, comandantul districtului militar rus, generalul Alexander Lapin a anunțat donația de echipamente militare în valoare de aproximativ RUB320 milioane (5 milioane dolari) Forțelor Armate din Tadjikistan. 

Ceremonia a avut loc după finalizarea exercițiilor Unbreakable Brotherhood-2019 , în care au fost implicate statele membre ale Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (CSTO).

Potrivit Ministerului rus al Apărării, Rusia a acordat Forțelor Armate din Tadjikistan un lot de mașini de blindate modernizate BRDM-2 și o stație radar pentru monitorizarea spațiului său aerian.

„Astăzi pe aeroportul Hisor a fost livrat un alt lot de echipamente militare, care include o stație radar şi mai multe mașini de blindate modernizate BRDM-2. Aceste echipamente militare sunt testate şi sunt capabile să îndeplinească o gamă largă de sarcini în condiții moderne de luptă. Tehnica militară livrată va crește potențialul de luptă al Forțelor Armate din Republica Tadjikistan și vor servi la menținerea păcii și la creșterea securității în regiune", a declarat comandantul districtului militar, generalul Alexander Lapin,  citat de Interfax .

Nu este prima dată când Rusia a oferit echipamente militare Tadjikistanului. Expedierile sunt efectuate ca parte a unui program de modernizare a Forțelor Armate Tadjikiene pentru a spori capacitatea de luptă a aliaților Rusiei în regiunea Asiei Centrale. 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Rusia încearcă să încline decisiv balanța puterii în Libia. Suspiciuni cu privire la dislocarea unui sistem S-400 (Foto)
Dogfight în SUA între un pilot de F-16 și un sistem de inteligență artificială
Rusia acuză Minskul de provocări după arestarea mercenarilor Wagner și compară Belarusul cu o țară din lumea a treia
'Platforma Crimeea'. Ucraina propune țărilor din regiunea Mării Negre cooperare pentru a contracara militarizarea rusă
China consideră 'barbare și grosiere' sancțiunile SUA impuse Hong Kongului
Erdogan contestă acordul maritim dintre Grecia şi Egipt şi anunţă reluarea activităţilor de foraj într-o zonă disputată din Mediterană
Venezuela a condamnat doi mercenari ai SUA acuzați că au vrut să-l răpească pe Maduro
România răspunde apelului Libanului. Două aeronave ale Forţelor Aeriene Române vor transporta opt tone de materiale medicale
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro