Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia pretinde că a reînarmat sistemul sovietic de apărare costieră din Crimeea
29 mai 2019 / 09:44
Asociația de Cercetare și Producție a Construcțiilor de Mașini (parte a companiei Tactical Missiles Corporation) a efectuat lucrări pentru restabilirea sistemului ucrainean de apărare subacvatică de coastă "Utyos" din Crimeea și are în vedere reînarmarea cu noi rachete, a declarat marți Directorul Executiv și designerul șef al companiei, Alexander Leonov, pentru agenția de știri TASS. 
sistemul ucrainean de apărare subacvatică de coastă "Utyos" din Crimeea

,,Acum, subiectul în discuție este posibila reînarmare a acestui sistem cu noi tipuri de rachete", a spus directorul executiv, răspunzând la întrebarea pusă în acest sens.

Compania a început procesul de repunere în funcțiune a sistemului de apărare de coastă subterană Utyos în 2014 și ,,a efectuat o muncă deosebit de dificilă, dar, totuși, a îndeplinit cu succes și la timp misiunea atribuită", a subliniat Leonov. "Succesul lansării, după lucrările de reparații și restaurare, a arătat că sistemul era gata să apere sectorul de coastă din Crimeea", a mai spus directorul executiv.

Utyos este o armă formidabilă, care poate distruge forțele inamice de suprafață la o distanță de până la 300 km, a remarcat acesta. ,,Crucișătoare, fregate, nave de asalt amfibie și bărci cu rachete - va fi de ajuns o singură rachetă de-a noastră pentru a distruge orice navă", a precizat Leonov.

Sistemul de rachete defensive subterane Utyos a fost construit în Crimeea în perioada sovietică.

G Ad:

Este înarmat cu rachete anti-navă de tip P-35. După dezintegrarea Uniunii Sovietice și împărțirea Flotei Mării Negre, Utyos a ajuns pe teritoriul Ucrainei. În perioada respectivă, un batalion al acestui sistem a ieșit din uz, în timp ce al doilea batalion a fost dezactivat. Lucrările pentru repunerea în funcţiune a sistemului au început după anexarea Crimeei de către Rusia.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA au prăbușit intenționat o dronă MQ-9A Reaper pentru a nu ajunge în mâinile inamicului
Două corvete rusești monitorizează direct acțiunile navelor de luptă ale NATO în Marea Neagră (Foto)
NATO răspunde „plângerii” ambasadorului rus Kuzmin. Protejarea spațiului aliat nu se face după cum spune Rusia
Compromiterea pensionarilor militari prin dezinformare. Cât de 'speciale' sunt pensiile de serviciu ale militarilor
Într-un ipotetic război în Pacific, SUA ar putea mina flancul sudic pentru a scoate din joc puternica flotă de submarine chineze
Bogdan Aurescu va participa la reuniunea miniștrilor de externe ai UE. România reiterează necesitatea unei strategii comune în ceea ce privește Rusia
Mircea Geoană: Armata României a fost subfinanțată cronic timp de decenii
Vladimir Putin cere alegeri libere în Federația Rusă
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro