Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia vrea să construiască în Filipine o fabrică de armament
23 oct 2019 / 16:23
Rusia și-a propus să înființeze o fabrică de armament în Filipine, care să producă arme uşoare, a precizat într-o conferinţă de presă, ambasadorul Federaţiei Ruse la Manila, Igor Khovaev, potrivit Janes  și Bussine World.

Răspunzând întrebărilor reporterii în cadrul unei conferinţe din 22 octombrie, Khovaev a precizat că planul construcţiei unei fabrici de armament este supus discuțiilor bilaterale și că cele două țări, Rusia şi Filipine analizează ,în prezent, „oportunitățile specifice" pentru realizarea acestui proiect.

„Avem o propunere foarte bună pentru autorităţile filipineze. Suntem gata să punem bazele unei producție comună de arme ușoare sofisticate rusești... aici, în Filipine ", a precizat Khovaev.

„Vor fi produse filipineze care vor avea la baza tehnologia rusă. Filipine va fi apoi un exportator de arme de calibru mic și arme ușoare. "

Khovaev a precizat că Rusia va colabora cu guvernul și partenerii de afaceri filipinezi pentru a explora posibilitatea unui parteneriat de producție în domeniul militar.

„Ambele părți s-au angajat să deschidă noi orizonturi de cooperarea în domeniul apărării, iar unul dintre aceste orizonturi este fabricarea comună de arme aici pe teritoriul statului Filipine. Deci, ambele părți examinează oportunități specifice."

Între timp, dl Khovaev a reiterat că Rusia este „pregătită” să furnizeze arme Filipinelor fără „condiționalitate politică”.

El a spus că Rusia vrea să ajute Filipine să își dezvolte propria industrie de apărare în procesul de construire a unei cooperări strategice pe termen lung între țări.

Ştiri Recomandate

Avionul Su-57 a pierdut bătălia aeriană cu F-22 și F-35. Superioritatea aeriană americană îşi spune cuvântul
România, prima reacție după ce Zelenski a spus că ”Bucovina de Nord a fost ocupată de români”
Ministrul de externe ale Turciei a făcut apel la extinderea NATO şi la primirea Georgiei în Alianţa Nord-Atlantică
Mentenanța elicopterelor Armatei Bulgariei, efectuată de Airbus în România
UE pune bazele Armatei europene și anunță capabilități militare complementare cu NATO, dar diferite
Noi imagini cu Next Generation Squad Weapon
Declarație șoc a unui important general rus: Sistemele de apărare rusești împotriva rachetelor nu pot respinge un atac masiv
Boiko Borisov: Bulgaria susține aderarea țărilor din Balcanii de Vest la UE