Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia vrea să vândă elicoptere Mi-28NE către mai multe ţări din Asia şi Orientul Mijlociu
03 sep 2019 / 09:57
Șase state încearcă să cumpere elicopterul de atac Mi-28NE din Ruse, se arăt ă într-un comunicat al agenţiei pentru Cooperare în Domeniul Apărării. Printre statele care și-au manifestat interesul pentru aceast elicopter se numără țările din sud-estul Asiei și Orientul Mijlociu și statele membre ale Organizaţiei Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC), a precizat  agenţia rusă de presă TASS.

Șase clienți străini au trimis, începând cu anul 2015, cereri de cumpărare a elicopterului de atac Mi-28NE din Rusia, a precizat vineri biroul de presă al Serviciul Federal de Cooperare Militară și Tehnică la MAKS-2019 (Salonul Internațional Aviatic și Spațial, care a avut loc la Jukovski, în apropiere de Moscova).

,,Din 2015, serviciul federal de cooperare tehnico-militară a primit șase solicitări pentru elicopterul Mi-28NE. Printre partenerii care și-au manifestat interesul pentru acest elicopter se numără țările din sud-estul Asiei și Orientul Mijlociu și statele membre OTSC ", se arata in comunicatul Serviciul Federal de Cooperare Militară și Tehnică.

Anterior, Algeria a comandat 42 de elicoptere de atac Mi-28NE. Livrările au început în mai 2016. Doisprezece elicoptere au fost furnizate pana in prezent, respecandu-se termenele de livrare.

Elicopterul blindat Mi-28 NE este rivalul rusesc a lui cunoscutului aparat American AH-64 D. Masa maximă la decolare a elicopterului este de 11t şi poate lua la bord 2,5 tone de arme. Ca armament, elicopterul dispune, în bot, de un tun mobil cal. 30 mm ( dirijat automat pe direcţia privirii operatorului de arme ), de 16 rachete antitanc ghidate şi de 40 rachete S-8 sau S-13.Viteza maximă a lui Mi-28 este de 320 km/h, plafonul practic de 5.700 m şi autonomia de 1.100 km.

Ştiri Recomandate

Militarii români din detaşamentul Carpathian Pumas au intervenit pentru a sprijini Forţele Armate Maliene
Rebelii houthi din Yemen au doborât un avion militar Saudit (Video)
Emmanuel Macron: Rusia va continua să încerce să destabilizeze democraţiile occidentale
EXCLUSIV
Dialogurile unui președinte american
Războiul din Siria: Donald Trump a cerut Rusiei să înceteze să susţină atrocităţile regimului Assad
Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite au bombardat mai multe ținte în Yemen
Nou sistem de doborâre a dronelor, Drone Dome-L a fost testat în Israel
Rachetele antitanc Javelin ar putea fi fabricate și în India