Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia vrea să vândă elicoptere Mi-28NE către mai multe ţări din Asia şi Orientul Mijlociu
Șase state încearcă să cumpere elicopterul de atac Mi-28NE din Ruse, se arăt ă într-un comunicat al agenţiei pentru Cooperare în Domeniul Apărării. Printre statele care și-au manifestat interesul pentru aceast elicopter se numără țările din sud-estul Asiei și Orientul Mijlociu și statele membre ale Organizaţiei Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC), a precizat  agenţia rusă de presă TASS.

Șase clienți străini au trimis, începând cu anul 2015, cereri de cumpărare a elicopterului de atac Mi-28NE din Rusia, a precizat vineri biroul de presă al Serviciul Federal de Cooperare Militară și Tehnică la MAKS-2019 (Salonul Internațional Aviatic și Spațial, care a avut loc la Jukovski, în apropiere de Moscova).

,,Din 2015, serviciul federal de cooperare tehnico-militară a primit șase solicitări pentru elicopterul Mi-28NE. Printre partenerii care și-au manifestat interesul pentru acest elicopter se numără țările din sud-estul Asiei și Orientul Mijlociu și statele membre OTSC ", se arata in comunicatul Serviciul Federal de Cooperare Militară și Tehnică.

Anterior, Algeria a comandat 42 de elicoptere de atac Mi-28NE. Livrările au început în mai 2016. Doisprezece elicoptere au fost furnizate pana in prezent, respecandu-se termenele de livrare.

Elicopterul blindat Mi-28 NE este rivalul rusesc a lui cunoscutului aparat American AH-64 D. Masa maximă la decolare a elicopterului este de 11t şi poate lua la bord 2,5 tone de arme. Ca armament, elicopterul dispune, în bot, de un tun mobil cal. 30 mm ( dirijat automat pe direcţia privirii operatorului de arme ), de 16 rachete antitanc ghidate şi de 40 rachete S-8 sau S-13.Viteza maximă a lui Mi-28 este de 320 km/h, plafonul practic de 5.700 m şi autonomia de 1.100 km.

Ştiri Recomandate

Rusia, o putere militară susţinută cu bani de către China
Pentagonul dispune de o strategie care îi permite să distrugă sistemul de apărare aeriană al Rusiei din Kaliningrad
Rusia își extinde flota de spărgătoare de gheață
Donald Trump anunţă cele mai dure sancţiuni contra Iranului
Rusia a lansat mari manevre militare anuale, care mobilizează 128.000 de militari
Polonia intenționează să folosească o armată de partizani voluntari, în cazul unui război cu Rusia
Suedia şi Norvegia se vor alătura Iniţiativei Europene de Intervenţie, proiectul sponsorizat de Franța și de Emmanuel Macron
India a primit al doilea submarin din clasa Scorpene