Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ruşii îşi vor prezenta curând drona militară Ohotnik
Primul zbor al UAV-ului greu de atac Ohotnik (Hunter, Vânător) va fi efectuat în acest an, în lunile iulie sau august. Zborul, care va fi realizat de pe aerodromul Întreprinderii de aviație Chkalov din Novosibirsk, va dura câteva zeci de minute,   a informat a genția de presă rusă Tass, cit â nd  o sursă din cadrul industriei constructoare de avioane.
"Ohotnik" este un proiect de drona grea de generația a șasea, dezvoltat de "Sukhoi"

,,În cadrul testelor de uzină, aparatul de zbor fără pilot Ohotnik va efectua primul zbor de pe aerodromul întreprinderii din Novosibirsk în cursul acestui an, probabil în iulie sau august. Durata zborului nu va fi prea mare, maximum câteva zeci de minute", a precizat sursa.

Potrivit declarațiilor acesteia, zborul va fi efectuat în mod autonom, în conformitate cu misiunea de zbor introdusă în calculatorul de la bord.

,,Cu toate acestea, dacă va fi necesar, misiunea va putea fi ajustată prin comenzi de la sol", a spus sursa, fără a dezvălui programul zborului planificat.

În primăvară, drona de atac Ohotnik a efectuat o serie de teste preliminare, pe banda de aviație din Novosibirsk. Aceasta a accelerat de-a lungul pistei, a zburat câțiva metri în aer și a aterizat imediat.

Experții susțin că în crearea noii drone ruseşti de vânătoare ”Ohotnik” (”Vânătorul”) a fost copiată tehnologia dronei stealth americane RQ-170 ”Sentinel”

Surse din industria aeronautică au subliniat apoi că aceste teste nu reprezintă practic un zbor, deși drona s-a desprins pentru câteva secunde de la sol.

Drona de atac Ohotnik a fost construită cu întrebuințarea tehnologiei stealth și are o configurație aerodinamică de "aripă zburătoare". Greutatea acesteia este de aproximativ 20 de tone, iar viteza estimată de 1.000 de kilometri pe oră. Aparatul este echipat cu motoare cu reacție.

"Ohotnik" este un proiect de drona grea de generația a șasea, dezvoltat de "Sukhoi" din anul 2012, la comanda Ministerului rus al Apărării. Primul zbor al aparatului este programat pentru anul 2019.

Drona în cauză, un UCAV – unmanned combat air vehicle – nu reprezintă o noutate, o imagine destul de slabă fiind dată publicităţii "pe surse" încă de anul trecut. Iar despre faptul că Rusia lucrează la o dronă cu acest design se ştie încă de când Sentinelul american a fost capturat de iranieni.

Ştiri Recomandate

Coreea de Sud strică relaţiile cu Japonia. Seululu renunţă la a mai face schimb de informaţii militare clasificate
Juan Guaido se opune prezenței navelor de război rusești în Venezuela
Ucraina și Turcia intenționează să producă o dronă de atac de nouă generație
Portugalia a aprobat vânzarea a încă 5 avioane F16 către România
Israelul a bombardat un depozit de armament în Irak
Rusia trimite să navigheze prin Oceanul Arctic controversata navă numită ”Cernobîl plutitor”
Securitate energetică. Turcia sfidează UE şi promite să continue forajele în apele Ciprului
F-16, România. Sursă: MApN
EXCLUSIV
F-16 second hand, lecție pentru România. De ce Polonia regretă avioanele F-16 Block 50/52 noi