Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Ruşii laudă capacităţile sistemului S-400. Rază de acţiune de 400 km (Video)
Ministerul rus al Apărării (MOD) a efectuat un test al sistemului de apărare antiaeriană S-400 "Triumf" (Codul de identificare NATO este: SA-21 Growler, și anterior era cunoscut ca S-300PMU-3), împotriva unei ținte balistice aflată la o distanță de 400 km, potrivit armatei ruse, precizează ArmyRecognition.

Ministerul rus al Apărării a raportat efectuarea acestui test pe 28 aprilie. În comunicatul ministerului rus al Apărării se precizează că un sisteme de rachete S-400, aparţinând districtului militar estic (Vostochniy Voyenniy Okrug, VVO) a efectuat un test, într-un poligon militar din Republica Buryatia, care a presupus interceptarea unei rachete balistice.

Citeşte şi: Pandemia COVID-19 întârzie activarea sistemelor de rachete S-400 din Turcia

Exerciţiul a constat în simularea unui scenariu, unic până acum, în care un inamic foloseşte o rachetă balistică pentru a distruge elemente de infrastructură militară, astfel militari care operează un sisteme de apărare antiaeriană S-400 au interceptat şi distrus ţinta la o distanță de aproximativ 400 km.

Ce este S-400 ?

S-400 este un sistem de apărare aeriană intrat în serviciul armatei ruse în 2007 și a fost conceput pentru a intercepta și doborî orice amenințare venită pe cale aeriană. O baterie de S-400 este compusă din mai multe vehicule: un centru de comandă, diferite stații radar mobile și până la 12 vehicule de lansare, camioane dotate fiecare cu câte patru rachete.

Conceput pentru a intercepta elicoptere, avioane și rachete, inclusiv rachete de croazieră și balistice cu rază scurtă și medie de acțiune, sistemul S-400 poate localiza și lovi aproape orice tip de obiect zburător. S-400 are o rază maximă de 400 km și dispune de patru tipuri diferite de rachete, în funcție de raza necesară sau de tipul de țintă avut în vedere, cu o altitudine maximă de 31km și o rază maximă, la care radarul poate detecta ținta, de 700 km.

Foarte important S-400, la fel ca și variantele S 300, este proiecatat să lupte integrat cu restul sistemelor AA rusești: Tor M1, Pantsir, Tunguska, sau cu sistemele AA (apărare-antiaeriană) mai vechi cum ar fi S 200, una din primele variante proiectate în anii '70. S-400 Triumf este un sistem stratificat autonom AA cu patru rachete diferite, astfel: racheta 40N6 cu sistem activ și autonom de căutare a țintei – pentru o rază de 400 km, racheta 48N6 cu sistem semiactiv, ghidată de radar pe prima parte a traiectoriei – pentru o rază de 250 km, racheta 9M96E2 specializată pe ținte foarte rapide și înalt manevriere – o rază maximă de 120 km și racheta 9M96E, o rachetă cu rază de 40 km.

Modul de operare a sistemului S-400 se desfășoară în trei etape: prima este depistarea țintei, apoi stabilirea traiectoriei și faza a III-a este decizia comandantului de a trage sau nu. Un mare avantaj al sistemului este mobilitatea.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

E oficial: Aerostar Bacău devine Centru de Mentenanţă pentru F-16
Klaus Iohannis a promulgat 'Legea veteranilor'. Beneficiile de care vor dispune militarii români din teatrele de operații
Experți ruși: Încetarea Tratatului START ar putea însemna un dezastru nuclear global
Sondaj: Nemţii sunt de acord cu retragerea trupelor americane şi vor retragerea totală a arsenalului nuclear din Germania
Un nou schimb de prizonieri în estul Ucrainei, preconizat peste câteva săptămâni
România îşi reafirmă sprijinul deplin pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Georgiei
Coreea de Sud a prezentat un radar care poate detecta și urmări peste 1.000 de ținte simultan
Centrala nucleară din Belarus a fost încărcată pentru prima dată cu combustibil nuclear. Chiar înaintea alegerilor
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro