Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Serbia a efectuat un nou test cu sistemul modular de rachete Oganj (Foto/Video)
Versiunea modernizată a lansatorului multiplu de rachete Oganj al Forțelor Armate Sârbe a încheiat, săptămâna trecută, ultima etapă de testare planificată. 
Sistemul modular de rachete "Oganj" cu cabină blindată LRSVM M18

În cadrul aceluiaşi eveniment, la care a participat şi ministrul sârb al Apărării, Aleksandar Vulin, a fost efectuat un nou test şi cu sistemul modular "Oganj" cu cabină blindată LRSVM M18, potrivit unui comunicat al ministerului sârb al Apărării

Așa cum a subliniat ministrul sârb al Apărării, Aleksandar Vulin, versiunea modernizată a lansatorului multiplu de rachete Oganj a fost digitalizat și dispune de un sistem de navigație inerţial (INS) și sisteme de comunicare îmbunătățite. 

Citeşte şi: Serbia a prezentat un nou vehicul blindat M-20 6×6

Versiunea modernizată a lansatorului de rachete, odată ce este în poziție de tragere, are nevoie acum de doar trei minute pentru a lansa toate rachetele, comparativ cu 26 de minute cât îi lua vechii versiuni. Proiectul de modernizare a fost finalizat anul trecut, cu sprijinul mai multor antreprenori sârbi din industria de apărare. Versiunea modernizată a Oganj va trage cu rachete M-18 – proiectate şi dezvoltate de Krušik Holding Corporation.

Pe lângă prezentarea îmbunătăţirilor aduse vechiului lansatorului multiplu de rachete Oganj, ministerul sârb al Apărării a efectuat un nou test, sub atentă monitorizare a ministrului Aleksandar Vulin, cu sistemul modular de rachete "Oganj" cu cabină blindată LRSVM M18.

Citeşte şi: Serbia a prezentat noua versiune modernizată a tancului principal de luptă M-84 (Video)

Sistemul modular "Oganj" este o armă cu totul nouă, fiind capabil să tragă cu mai multe tipuri de rachete ghidate. Sistemul dispune de două timpuri de rachete care au raza de acţiune cuprinsă între 40-50 km.

În prezent, pe sistemul modular "Oganj" a fost instalat ALAS – un sistem de rachete ghidat cu rază medie de acţiune. Sistemul de rachete ALAS a fost dezvoltat în principal pentru a distruge tancuri, vehiculelor blindate, fortificațiilor, posturilor de comandă şi elicoptere.

Potrivit ministrului adjunct al Apărării, Nenad Miloradovic, sistemul modular "Oganj" va dispune în viitorul apropiat de rachete „Košava 1” și „Košava 2 ″, care vor mări raza de acţiune a sistemului la peste 50 de kilometri.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Ungaria achiziționează rachete AMRAAM pentru Gripen. Cea mai mare achiziție din istoria cooperării militare dintre Ungaria și SUA
Pompeo spune că situația actuală nu e 'Războiul Rece 2.0', dar 'problema China' e în unele privințe mult mai dificilă
David și Goliat: China vs. Taiwan, în bătălia pentru 'o singură Chină'
Ministerul rus al Apărării va încheia un nou contract pentru achiziționarea de avioane Su-35S
Lupta Poliției Române cu clanurile interlope. Iohannis spune că lupta e 'una de durată'
Brigadă Stryker a SUA, în zona Mării Neage pentru descurajarea unei eventuale acțiuni a Rusiei
Preşedintele Iranului ameninţă că vor exista consecinţe dacă embargoul asupra armelor va fi prelungit
O dronă turcă a ucis doi înalți oficiali irakieni
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro