Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Serbia a secretizat acordul cu Rusia privind livrarea a 30 de tancuri
26 aug 2019 / 19:36
Ministerul Apărării din Serbia a declarat că contractul pentru achiziționarea a 30 de tancuri din Rusia este confidențial și că detaliile transferului propus nu pot fi făcute publice fără acordul Moscovei, relatează Balkan Insight.

„Nu putem furniza informații și răspunsuri la întrebări, deoarece datele solicitate sunt confidențiale, ceea ce înseamnă că acestea au fost transferate Republicii Serbia cu obligația de a le păstra în secret", se arată în răspunsul Ministerului la solicitarea publicației, potrivit paginaderusia.

„Autoritățile relevante vor informa publicul la timpul potrivit despre detaliile acestei tranzacții legale, în măsura în care aceste informații corespund acordului celeilalte părți contractante și în măsura în care ele poate fi dezvăluite", a adăugat Ministerul.

Informațiile despre livrările de tancuri ruseşti Serbiei au apărut pentru prima dată în iulie, când ambasadorul Serbiei la Moscova a declarat că România încalcă Convenția Dunării privind transportul maritim, nepermiţând transportul de echipament militar pe fluviu.

Ambasadorul rus a remarcat că nava interzisă de Bucureşti transporta 30 de tancuri T-72 modernizate și 30 de vehicule blindate BRDM-2, pe care, potrivit acestuia, Rusia le-a donat Serbiei în urmă cu câțiva ani.

Cu toate acestea, 10 BRDM-2 au fost livrate ulterior cu avionul, în ciuda faptului că România a refuzat tranzitul prin Dunăre din cauza sancțiunilor internaționale împotriva Moscovei.

În Occident, există temeri că Moscova ar putea împinge Serbia într-un alt război balcanic, în special împotriva fostei provincii Kosovo, care și-a declarat independența în 2008.

Ştiri Recomandate

SUA confirmă: 'Un test nuclear ar putea avea loc în următoarele luni'. Avertisment pentru Rusia și China
F-35: Flota Norvegiei, din ce în ce mai puternică. Încă trei aeronave au aterizat în țara scandinavă
Igor Dodon, Președintele R. Moldova și Ion Chicu, premierul moldovean. Sursă foto: Guvernul Republicii Moldova
EXCLUSIV
Morari: Un consilier al premierului Chicu mi-a dat de înțeles că urmează tăvălugul
O nouă ofensivă împotriva lui Haftar? Expert militar: „Turcia a decis să meargă până la capăt”
Rusia dezvoltă un nou vehicul blindat, Mars-2000
OMS nu pierde timpul după decizia lui Trump. Fundație proprie pentru a atrage fonduri private
Angela Merkel și premierul Ludovic Orban au purtat discuții cu caracter strategic și economic
Violențe la Hong Kong, sute de arestări. Pompeo: Hong Kong-ul nu mai are o mare autonomie față de China