Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Serbia achiziționează sistemele Mistral 3 MBDA
16 iul 2019 / 15:14
MBDA anunță semnarea cu Ministerul sârb al Apărării a contractului privind achiziția sistemelor de apărare aeriană cu rază scurtă Mistral 3, eveniment care a avut loc astăzi, 16 iulie 2019, cu ocazia vizitei la Belgrad a Președintelui Franței, Emmanuel Macron.

(w670)

Cu această primă comandă de rachete europene, Serbia devine al 32-lea stat client pentru Mistral și a 10-a țară invitată să se alăture clubului utilizatorilor de sisteme Mistral. Acest lucru va permite Serbiei să beneficieze de experiența multor alte forțe care operează Mistral în Europa și să contribuie la dezvoltarea viitoarelor sisteme de arme bazate pe acest tip de rachetă.

Contractul semnat astăzi se referă la achiziția rachetelor Mistral, a lansatoarelor pentru trupele terestre, a altor echipamente și logistică aferente acestui sistem, precum și oferirea de asistență tehnică și materială pentru integrarea rachetelor Mistral pe vehicule PASARS ale Forțelor Armate Sârbe.

 

Mistral 3, cea mai recentă generație a familiei Mistral MBDA

 

(w670)

Mistral 3, cea mai recentă generație a familiei Mistral disponibilă astăzi, se remarcă printr-o înaltă rezistență la contramăsuri în infraroșu și capacitatea de a aborda ținte aeriene care au o joasă semnătură termică, precum rachetele și dronele.

Prezent la semnarea contractului, Eric Beranger, CEO al MBDA, a spus:

"Suntem mândri că acest contract depășește cu mult nivelul unei simple achiziții. Serbia este invitată să devină membru al clubului utilizatorilor de sisteme Mistral și devine un nou partener pentru MBDA. Mai presus de orice, acest contract este primul pas important al unei cooperări pe care o vom dezvolta cu Serbia, o țară ale cărei obictive de securitate sunt similare cu ale Franței și Uniunii Europene."

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Siria: Atac cu maşină-capcană asupra unui convoi militar ruso-turc (Video)
USS Bonhomme Richard arde în continuare. Experții militari se tem că nava amfibie de asalt nu va mai putea fi salvată (Video)
Programul corvetelor: Damen a pierdut definitiv procesul cu MApN. Reacția oficială a companiei
China susţine că va sancţiona Lockheed Martin pentru vânzări de arme către Taiwan
Un alt F-16 al US Air Force s-a prăbușit. SUA ajung la cinci aeronave pierdute din mai până în prezent
Pompeo și Lavrov au abordat controversatul subiect al primelor plătite de ruși pentru uciderea soldaților US Army
Parlamentul din estul Libiei dă undă verde unei intervenții militare a Armatei egiptene
Încă o promoție la Universitatea Naţională de Apărare "Carol I"
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro