Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Serbia cumpără din Rusia un sistem de apărare aeriană Pantsir-S
25 oct 2019 / 19:18
Serbia a decis să achiziţioneze un sistem de apărare antiaeriană Pantsir-S, anunţa anunţat preşedintele sârb Aleksandr Vucici, potrivt B-92 şi Defense World.
Armata Serbiei a decis să achiziţioneze un sistem de rachete hipersonice ruse cu rază scurtă de acţiune de tip Pantsir-S.

Moscova va livra în curând Belgradului o baterie antiaeriană Pantsir-S, a anunţat preşedintele sârb Aleksandr Vucici în marja desfăşurării unui exerciţiu militar comun. 

„După cum ştiţi, am cumpărat o baterie Pantsir-S. Am comandat-o şi o aşteptăm să vină în curând“, a declarat Vucici vineri, înainte de a se deplasa la Batajnica, pentru a asista la exerciţiul militar sârbo-rus „Scutul Slav 2019“.

Sistemul Pantsir-S1 este un sistem combinat de arme / rachete cu autopropulsie, construit în Rusia, care este amplasat pe camioane 8x8. Sistemul de tunuri transportabile / SAM include până la 12 rachete sol-aer dispuse în două grupuri cu 6 tuburi pe turelă și o pereche de tunuri de 30 mm.

Sistemul Pantsir-S a fost achiziționat de multe țări, cum ar fi Siria, Algeria, Irak, Iordania, Emiratele Arabe Unite si Brazilia. Presa rusă afirmând că costul per unitate al unui astfel de sistem este cuprins intre 13-15 milioane de dolari.

O divizie a sistemelor rusești de rachetă S-400 și bateria Pantsir-S au fost transferate în Serbia, unde vor participa în premieră la exerciții militare în afara Rusiei, a anunțat joi ministerul Apărării de la Moscova.

Un batalion de sisteme de apărare anti-rachetă S-400 şi o baterie antiaeriană Pantsir-S au fost transferate în Serbia pentru acest exerciţiu.

Unitățile de apărare antiaeriană cu sistemele de rachetă S-400 și sistemele Pantsir-S au fost transferate în Serbia pentru a participa la cea de-a doua etapă a exercițiilor comune de apărare antiaeriană “Scutul Slav 2019, se spune în comunicat.

S-400 și Panțir-S vor fi desfășurate la baza aeriană sârbă Batajnica, aflată la 100 kilometri de frontiera cu România, și vor fi incluse în grupul ruso-sârb, care se va antrena în apărarea antiaeriană a regiunii.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Rusia încearcă să încline decisiv balanța puterii în Libia. Suspiciuni cu privire la dislocarea unui sistem S-400 (Foto)
Dogfight în SUA între un pilot de F-16 și un sistem de inteligență artificială
Rusia acuză Minskul de provocări după arestarea mercenarilor Wagner și compară Belarusul cu o țară din lumea a treia
'Platforma Crimeea'. Ucraina propune țărilor din regiunea Mării Negre cooperare pentru a contracara militarizarea rusă
China consideră 'barbare și grosiere' sancțiunile SUA impuse Hong Kongului
Erdogan contestă acordul maritim dintre Grecia şi Egipt şi anunţă reluarea activităţilor de foraj într-o zonă disputată din Mediterană
Venezuela a condamnat doi mercenari ai SUA acuzați că au vrut să-l răpească pe Maduro
România răspunde apelului Libanului. Două aeronave ale Forţelor Aeriene Române vor transporta opt tone de materiale medicale
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro