Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Serbia a prezentat un nou vehicul blindat M-20 6×6
19 iun 2020 / 17:54
Cea mai mare şi mai importantă companie producătoare de vehicule militare din Serbia – Zastava TERVO – a prezentat în urmă cu câteva zile un vehicul blindat de tip MRAP, un transportor M-20 6x6.

Prezentarea oficială a transportorului M-20 6x6, care va intra în dotarea forţelor terestre sârbe, a fost organizată sub atenta monitorizare a ministrului sârb al Apărării, Aleksandar Vulin și a șefului Statului Major General al Forțelor Armate Sârbe, generalul Milan Mojsilović, potrivit ministerului sârb al Apărării.

Transportorul blindat M-20 a fost proiectat pentru a transporta în siguranţă, pe capul de luptă şi nu nu mai, militarii forţelor terestre sârbe. Potrivit companiei producătoare, dar şi ministrului sârb al Apărării, transportorul blindat M-20 va putea să îndeplinească cu uşurinţă această sarcină, deoarece dispune de un nivel ridicat de protecție balistică și anti-mină. 

G Ad:

De asemenea, Vulin a ţinut să precizeze că există puține țări în lume care sunt capabile să construiască un vehicul de genul acesta, iar Serbia se număra printre ele.

Potrivit acestuia, este un lucru foarte important ca forţele terestre sârbe să se poată înzestra cu tehnica militară, produsă de industria sârbă de apărare.

Ministerul sârb al Apărării nu a dezvăluit prea multe detalii tehnice ale transportorului blindat M-20, dar a precizat că acesta dispune de o turelă echipă cu o mitralieră 12,7 mm, iar pe părţile laterale dispune de niște fante prin care soldaţii aflaţi în interior pot deschide focul, fără a fii obligaţi să iasă din vehicul.

În urmă cu aproape două săptămâni, Serbia a prezentat şi noua versiune modernizată a tancului principal de luptă M-84.

Cu ocazia acestui eveniment, ministrul sârb al Apărării, Aleksandar Vulin, a ţinut să precizeze că tancul M-84 AS1 va îmbunătăţi capacitatea de luptă a Armatei sârbe şi astfel va putea fi considerată una dintre armatele cu cele mai moderne tancuri din regiune.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Distrugătorul american USS Laboon a vizitat portul Constanța
Racheta turcă anti-navă ATMACA a trecut testul final. Turcii au scufundat în Marea Neagră o navă de luptă (Video)
F-35 pentru România din 2030? Până atunci, urmează decizia pentru încă două escadrile de F-16
Rusia își exprimă indignarea după testarea portavionului american USS Gerald Ford în largul coastei Florida
Lăsați în urmă de frică. Cel puțin 21 de luptători afgani ai forțelor speciale au fost măcelăriți după ce sprijinul terestru și aerian a eșuat
Pentru producția propriului avion de luptă de generaţia a V-a, Turcia construiește al doilea cel mai mare tunel aerodinamic din Europa
Republica Moldova vrea să „învețe” de la Polonia. Chișinăul și Varșovia vor colabora inclusiv în zona de securitate
SUA se alătură Uniunii Europene cu noi sancţiuni împotriva regimului condus de Aleksandr Lukaşenko
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro