Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Simulatorul de zbor Thales pentru noul elicopter H160, gata de 'decolare'
Simulatorul de zbor Reality H® dezvoltat de Thales pentru noile elicoptere Airbus H160 a obținut o recunoaștere importantă prin certificarea de nivel D (Level D Full Flight Simulator FFS) din partea Autorității Aeronautice Civile (DGAC). Reality H® asigură piloților pregătire de înalt nivel cu cel mai versatil și complet echipament de simulare existent pe piață.
Elicopter H160, sursă foto: Airbus

Acest prim simulator Reality H® pentru H160 se bazează pe modelele de zbor Airbus Helicopters și pe avionica Helionix.

De asemenea, are la bază o serie de inovații Thales care oferă exerciții de pregătire pentru piloți și instructori mai imersive și mai aproape de realitate ca niciodată. Acestea includ un sistem de mișcare unic, complet electric, care reproduce senzațiile fizice în mod realist; o interfață intuitivă cu touch Alexia pentru instructori; imagini 4K HD cu un câmp vizual larg pentru pregătirea piloților într-un mediu care să redea cât mai fidel realitatea; modele de simulare și instrumente de zbor de înaltă fidelitate; capacitatea de a crea o serie de scenarii de antrenament, inclusiv exerciții operaționale în condiții extreme, potrivit unui comunicat al companiei, emis către DefenseRomania.

Simulatorul Reality H® de la Thales a fost instalat la centrul Helisim în Marignane, lângă Marsilia, unde va începe pregătirea piloților. Instalarea a fost programată să coincidă cu operaționalizarea modelului H160, iar sesiunile de pregătire pot să înceapă înainte ca primele elicoptere să fie livrate clienților.

Noul model H160 produs de Airbus reprezintă o nouă generație de elicoptere civile. Plasându-se între gama de produse H145 și H175, acest elicopter din categoria medie este primul din generația H care pune în aplicare noi metode de design, producție și suport. Varianta civilă a H160 a fost proiectată pentru diverse roluri, precum transport offshore, servicii medicale de urgență, transport business și servicii publice.

“Reality H® este adaptat tipurilor de misiuni pe care le îndeplinesc astăzi piloții de elicoptere, dar și abilităților pe care aceștia trebuie să le dezvolte. Simulatorul oferă o performanță de nivel înalt, flexibilitate și o redare extrem de fidelă a condițiilor reale de zbor“, a declarat Peter Hitchcock, Vicepreședinte Training&Simulation Business la Thales. “Rolul Thales este să îi ajute pe operatorii și pe piloții de elicoptere să se pregătească pentru misiuni și suntem încântați că, cu ajutorul Reality H®, le putem oferi clienților soluția care face posibil acest lucru.”

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

România a primit încă două F-16. Țara noastră ajunge la 16 avioane de vânătoare F-16
Securitate energetică: Statul român vrea să preia 50% din perimetrul de gaze Neptun Deep din Marea Neagră
Ciucă anunță că militarii români aflați în Turcia sunt în afara oricărui pericol după cutremurul
Experții români și americani au finalizat testele de acceptanță a primului sistem Patriot. Militarii vor urma o etapă de instruire
Lukașenko cere militarilor să lase protestatarii 'fără mâini' și avertizează că nu va 'lua prizonieri'
Situația de securitate în Donbas se deteriorează din nou. Doi militari ucraineni au fost uciși
UE este pregătită să ofere ajutor Greciei și Turciei după cutremurul din Egee
EXCLUSIV
Gazul European: Provocări europene și riscuri naționale (II) Drumul de ales
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro