Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Spania vrea să achiziţioneze 1.000 de transportoare blindate de tip Piranha V
Guvernul spaniol a autorizat atribuirea către General Dynamics European Land Systems Santa Barbara a unui contractul pentru începerea producţiei primului lot de 348 VCR (Vehicle de Combate sobre Ruedas) 8 × 8 – pentru o valoare estimată de 2.083.275.262,81 euro – dintr-un total de 1000 de unităţi.

Contractul include fabricarea a 348 de transportoare blindate pentru trupe 8x8, care vor fi livrate progresiv, pe parcursul a zece ani, până în anul 2030. 

VCR 8X8 este o variantă locală a Mowag Piranha V. Vehiculul de luptă pentru infanterie Piranha V (IFV) este o variantă a celei de-a cincea generații de vehicule blindate din familia Mowag Piranha și a fost concepută de General Dynamics European Land Systems - Mowag GmbH. Primele 348 de vehiculele vor fi fabricate în diferite configurații.

Ministerul spaniol al Apărării a declarat că respectivul contract va fi atribuit, așa cum era planificat, în august. Livrarea primului transportor blindat pentru trupe 8x8, numit Dragon de către armata spaniolă, va fi livrat în prima jumătate a anului 2022. Vehiculele pre-producție vor fi testate începând cu sfârşitul anului 2020 sau începutul anului 2021.

În total, Spania este interesată să cumpere până la 1.000 de transportoare blindate de tip Piranha V

Acest program va permite înlocuirea vehiculelor şi transportoarelor blindate care vor fi scoase, în următorii ani, din dotarea forţelor armate spaniole. Motivul schimbării acestora este datorat, fie că sunt prea vechi, fie că nu mai răspund standardelor şi cerinţelor de protecţie actuale.

Printre altele, scopul acestui program ține şi de menținerea unei baze tehnologice și industriale avansate în domeniul echipamentelor militare, care va încuraja continuarea investiţilor în programul tancul principal de luptă „Leopard” (MBT) și în programul de vehicule de luptă pentru infanterie „Pizarro”.

Programul VCR 8 × 8 devine o forță motrice în industria națională de apărare a Spaniei. Pe această linie, dezvoltarea acestui program presupune un plan industrial național ambițios, care facilitează menținerea autorității de proiectare în Spania și încurajează o participare ridicată a întregii industrii naţionale de apărare la acest program de înzestrare militară. Cu alte cuvinte, industria de apărare din Spania va contribui la realizarea programului VCR 8 × 8, cu un procent de peste 70%, precizează European Security& Defence.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Două avioane de vânătoare rusești Su-27 au interceptat două bombardiere americane B-52H deasupra Mării Negre
Grupul de luptă USS Nimitz "descoperit" de o dronă iraniană
Colaboratorii finanţatorului companiei de mercenari Wagner, pe lista de sancțiuni a SUA
Coreea de Nord a împuşcat un sud-coreean în apele ei teritoriale
Faceţi cunoştinţă cu tancul Leopard 2 A7V (Video) | Germania: Aceste tancuri vor fi livrate forțelor armate în anul 2021
Ucraina vrea să obţină de la UE o perspectivă clară de aderare
Știrile zilei: F-35, ținute la sol de o furtună; Tancuri Leopard 2 A7V pentru Armata germană; Rusia înregistrează noi pierderi în Libia
Militarii români participă la exerciţiul ,,Rapid Trident 2020” din Ucraina (Foto)
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro