Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Statele Unite au aprobat vânzarea către Ucraina de noi rachete Javelin
02 oct 2019 / 11:21
Departamentul de Stat al SUA a aprobat o nouă vânzare de rachete antitanc Javelin către Ucraina, în valoare de 39 de milioane de dolari, relatează Bloomberg, care citează trei surse familiarizate cu tema.

Astfel, Departamentul de Stat a aprobat, iar Congresul a semnat neoficial vânzarea suplimentară a 150 de rachete antitanc și a încă două lansatoare de rachete.

Această vânzare este separată de ajutorul militar de 250 de milioane de dolari pe care Statele Unite s-au angajat să-l acorde Ucrainei.

Contractul de înzestrare prevede livrarea a 150 de sisteme portabile Javelin produse de un joint venture Raytheon – Lockheed Martin. Potrivit Ambasadei SUA din Ucraina, Kievul a solicitat achiziționarea acestui tip de armament pe data de 7 iulie.

Ucraina a cerut să îi fie vândute aceste arme la începutul verii. Statele Unite au livrat, în 2018, Ucrainei peste 200 de rachete Javelin și 37 de lansatoare pentru acestea.

Vânzarea rachetelor a fost aprobată pe fondul îngrijorărilor că președintele american Donald Trump ar fi oprit asistența militară acordată Kievului, pentru a-l forța pe președintele Zelenski să deschidă un dosar penal împotriva rivalului politic al lui Trump, Joe Biden.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Serbia a primit drone din China. Belgradul a prezentat dronele CH-92A (Foto/Video)
Serviciu militar voluntar | Ministrul german al apărării se opune revenirii la serviciul militar obligatoriu
Forţele Terestre Române: Succesul oricărei misiuni a "Viperelor Negre" constă într-un proces de planificare foarte bine pus la punct
Întărirea batalionului NATO din Lituania. Franţa trimite tancuri Leclerc și vehicule de luptă pentru infanterie
Armata ucraineană a primit un nou lot de transportoare blindate BTR-4E (Foto/Video)
Retragere SUA din tratatul Cer Deschis. Rusia ar putea să se retragă şi ea
Turcia urmăreşte să-şi întărească prezenţa militară în Libia. Ministrul turc al apărării, negocieri militare de nivel înalt cu GNA
Preşedintele Andrzej Duda: O companie de origine germană vrea să influenţeze alegerile prezidenţiale din Polonia
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro