Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Statele Unite sunt gata să furnizeze arme letale către Ucraina
Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a avut o discuţie telefonică cu ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, în timpul căreia a precizat că Departamentul de Stat al SUA este pregătit să furnizeze Ucrainei arme letale.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) din Ucraina a precizat, într-un comunicat de presă, ca secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a oferit asigurări lui Dmitro Kuleba cu privire la disponibilitatea noii administrații americane de a menține o asistență economică și militară robustă pentru Ucraina, inclusiv prin furnizarea de arme letale, precizează agenţia de presă ucraineana UNIAN.

Citeşte şi: Un nou lot de ajutor militar american pentru Ucraina

Potrivit sursei citate, Blinken a subliniat, de asemenea, că sancțiunile impuse Rusiei pentru agresiunea militară din Donbas și Crimeea ar trebui să rămână în vigoare până când Moscova își va implementa pe deplin angajamentele privind soluționarea pașnică a conflictului.

Citeşte şi: ”Efectul Javelin”. Ucraina spune că rachetele au oprit atacul tancurilor în Donbas

La rândul său, Kuleba a declarat că Ucraina salută consolidarea rolului SUA în eforturile diplomatice de rezolvare a conflictului armat ruso-ucrainean și de a pune capăt ocupației ruse în Donbas și Crimeea. De asemenea, el a dat asigurări că Ucraina este gata să continue să fie un partener european de încredere al Statelor Unite în regiunea Mării Negre și în Europa Centrală.

MAE Ucraina a adăugat că cei doi oficiali au discutat despre aprofundarea cooperării în domeniul apărării și securității, comerțului și investițiilor, precum și despre combaterea pandemiei COVID-19.

Citeşte şi: Militarii ucraineni au testat sistemele antitanc Javelin (Video)

Kuleba a subliniat, de asemenea, importanța angajamentului Statelor Unite în implementarea ’’Platformei Crimeea’’ și a primit din parte lui Anthony Blinken, asigurări că Statele Unite susţin această inițiativă a Ucrainei.

De asemenea, diplomații ar fi acordat o atenție deosebită eforturilor comune de combatere a amenințărilor hibride și a dezinformării. Kuleba a anunțat o inițiativă de creare a unui centru internațional în Ucraina pentru a contracara dezinformării și propagandei și a subliniat disponibilitatea Kievului de a împărtăși cele mai bune practici în acest domeniu.

Pe 20 ianuarie, în cadrul unei audieri în cadrul Comitetului pentru Relații Externe al Senatului SUA, Blinken a declarat că sprijină furnizarea de arme defensive letale Ucrainei. El a amintit că, cu aproximativ trei ani înainte, a cerut administrației Donald Trump să înarmeze Ucraina.

În același timp, Blinken crede că nu doar agresiunea militară rusă împiedică Ucraina să devină o democrație veritabilă. În special, Blinken consideră atât corupția, cât și lipsa unor instituții eficiente care să guverneze statul, reprezintă o amenințare pentru Ucraina.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Mark Esper: SUA ar trebui să desfăşoare mai multe trupe în România şi Bulgaria
Vânzarea de avioane F-35 către Emiratele Arabe Unite. Administraţia Biden aprobă acordul încheiat de Trump
Explozia de la facilitatea nucleară din Natanz reprezintă un punct de cotitură în derularea negocierilor cu Iranul
Serviciile de informaţii americane: Phenianul şi-ar putea relua în acest an testele nucleare
Convorbire telefonică Putin-Biden: Principalul subiect, prezenţa trupelor ruse la graniţa cu Ucraina
Dronele SUA au oferit Ucrainei o imagine clară cu dispozitivul militar al Rusiei de la frontieră
O comandă greșită a cauzat prăbușirea unei drone MQ-9. O manetă acționată greșit a costat 6 milioane de dolari
Într-o discuție cu Putin, Biden a transmis angajamentul SUA pentru Ucraina, dar a propus Rusiei un summit
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro