Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
SUA sunt principalul importator de armament din Turcia în primul trimestru din 2021
Exporturile turcești de produse din industria de apărare și aviație au înregistrat în primul trimestru al acestui an o creștere de 47,7% față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la aproximativ un miliard de dolari.

Conform datelor furnizate de Ministerul Comerțului și de Consiliul Exportatorilor Turci, exporturile de produse din industria de apărare și aviație au crescut în mod regulat în primele patru luni ale acestui an. Astfel, acestea au înregistrat aproximativ 167 milioane de USD în ianuarie, 233 milioane în februarie, 247  milioane în martie și 302 milioane  în aprilie.

Statistic, exporturile Turciei din industria de apărare și aviație au crescut cu aproximativ 47,7% față de perioada similară din anul anterior, ajungând la aproximativ 950 milioane de USD, comparativ cu aproximativ 643 milioane în primele patru luni ale anului trecut.

Atrage atenția faptul că, deși relațiile turco-americane par afectate după episodul achiziționării de către Turcia a sistemelor antiaeriene rusești S-400, fiind exclusă din proiectul F-35 și amenințată cu sancțiuni și embargou pe diferite componente tehnologice militare, Statele Unite s-au clasat pe primul loc printre importatorii de armament din Turcia. Cu o valoare de 386,1 milioane de USD, importurile americane din Turcia înregistrează o creștere de aproximativ 56%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Așa cum era de așteptat, Azerbaidjanul se clasează pe un loc fruntaș, respectiv pe locul doi, cu aproximativ 117,315 milioane de USD,fiind urmat de Emiratele Arabe Unite cu 90,299 milioane de USD, Bangladesh cu 57,827 milioane de USD și Germania cu 50,14 milioane de USD.

G Ad:

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Aviația israeliană a bombardat iar Fâșia Gaza după un atac cu baloane incendiare (Video)
Bombardierul stealth chinez H-20 va fi mai mare decât B-21 Raider
Palestinienii acuză pe Hamas că depozitează arme în zone rezidențiale
Zumwalt - distrugătoarele stealth prin care SUA vor continua să domine mările: Rachete hipersonice și semnătură radar a unei bărci de pescuit
Statele Unite vor continua raidurile aeriene în Afganistan dacă ofensiva talibanilor nu încetează
Putin: Marina rusă „poate descoperi orice adversar și, în caz de necesitate, îl poate lovi în mod decisiv”
India va participa la exercițiul “Vest-2021”, organizat de Rusia, deși printre invitați se numără China și Pakistanul
Doi soldați turci au fost uciși după ce blindatul în care se aflau a fost atacat în Siria
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro