Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
T-14 Armata rus, într-o versiune fără echipaj și cu elemente de inteligență artificială care să lovească ținta. Tancul ar fi trecut primele teste
În pofida numeroaselor întârzieri și probleme de care s-a lovit programul tancului rusesc T-14 Armata, la Moscova se pare că rușii au planuri mari. T-14 Armata ar fi fost testat cu succes într-o versiune fără echipaj.
T-14 Armata

Directorul adjunct al companiei Rostec, într-un interviu pentru Krasnaya Zvezda, oficiosul Ministerului Apărării de la Moscova, și citat de Defense World, a precizat că T-14 a fost deja testat cu succes în versiunea robotizată.

„Tancul T-14 Armata a fost inițial conceput ca un vehicul cu echipaj. Dar nivelul la care a ajuns tehnologia ne oferă posibilitatea ca tancul să fie operabil fără echipaj la bord. Am efectuat testele corespunzătoare iar ele s-au finalizat cu succes”, a precizat Vladimir Artyakov, director general adjunct al Rostec.

Anunțul nu ar trebui să fie neapărat o surpriză în contextul în care oficialii ruși au anunțat încă din 2014 o versiune a tancului fără echipaj care ar fi trebuit să fie gata în 2018. 

 

G Ad:

Rușii spun că T-14 Armata va dispune de inteligență artificială care va ajuta la lovirea țintei. Producția de serie, după numeroase amânări, ar trebui să înceapă anul viitor

 

Sursa citată amintește că anterior directorul general al Rostec a declarat și el că T-14 armata va include elemente de inteligență artificială. Spre exemplu, echipajul nu va trebui să țintească cu precizie, ci doar să orienteze aproximativ sistemul de armament către țintă, urmând ca treaba să fie finalizată de elementele de inteligență artificială.

În ceea ce privește versiunea fără echipaj a tancului Rostec a precizat inițial că nu se ia în calcul o producție de serie. 

Amintim că în vara acestui an ministrul rus al Industriei și Comerțului a declarat că producția în serie a noului tanc dezvoltat pe platforma șenilă grea Armata va începe anul viitor, în 2022.

În orice caz programul a cunoscut mai multe întârzieri. Inițial ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a semnat, în anul 2018, un contract cu uzina Uralvagonzavod pentru livrarea a 132 tancuri T-14 și a vehiculelor de luptă T-15 pentru infanterie. La semnarea contractului Şoigu a declarat că toate cele 132 tancuri şi vehicule construite pe platforma Armata vor fi livrate până în 2021. 

Însă acest lucru nu s-a întâmplat, în pofida faptului că și șeful companiei de stat ruse Rostec, Serghei Chemezov, le-a promis militarilor ruși, că un prim lot de tancuri T-14 Armata va fi livrat în 2021. În mod cert întârzierile au fost cauzate de mai mulți factori, inclusiv factorul financiar, dar și pandemia de Covid-19.

Rămâne de văzut dacă de data aceasta T-14 Armata va intra în producția de serie în 2022 iar dacă versiunea fără echipaj a tancului se va concretiza.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA au nevoie de o prezență militară permanentă în țările baltice, cele mai vulnerabile în fața Rusiei
Social-democrații revendică victoria și anunță că Olaf Scholz va deveni cancelar. Partidul Angelei Merkel, cel mai slab rezultat de după război
Erdogan nu are nicio remușcare privind S-400: În viitor nimeni nu va mai putea interveni în privința sistemelor pe care le cumpărăm
Bulgaria reziliază contractul cu Rusia pentru întreținerea și modernizarea avioanelor MiG-29
Primele imagini reale CH-6 - noua dronă chineză de atac cu două motoare
O formație de F-16 românești va survola Bucureștiul în semn de ultim omagiu adus eroului Ion Dobran
Portavionul american USS Ronald Reagan revine în Marea Chinei de Sud
Rusia confirmă contractul dintre statul Mali și compania de mercenari ruși Wagner Group
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro