Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Taiwanul vrea să primească mai repede de la SUA cele 66 de avioane F-16V
La cinci luni după ce Taiwanul a transmis o cerere Statelor Unite pentru livrarea unor avioane de luptă F-16V, încă mai aşteaptă ca Washingtonul să aprobe cererea ce vizează cumpărarea a 66 de aparate de zbor, potrivit Defense World.
F-16V Block 70

Preşedinta Taiwanului, Tsai Ing-Wen și-a exprimat ieri speranța că Washingtonul va lua cât mai curând o decizie cu privire la cererea ce vizează cumpărarea a 66 de aparate F-16V, care vor costa în total între 7,76 şi 8,08 miliarde de dolari, incluzând pregătirea piloţilor şi rachete.

Vorbind la deschiderea unei expoziții de tehnologie aerospațială și de apărare din Taipei, Tsai a spus: „Sper, de asemenea, că guvernul american poate lua o decizie după ce își va finaliza procedura intern."

Ministerul Apărării din Taiwan a transmis o cerere Statelor Unite, în primul trimestru al acestui, pentru livrarea unor avioane de luptă F-16V, pentru a crește capacitățile de apărare aeriană a ţării, pe fondul provocării crescânde din partea Chinei.

Statele Unite sunt cel mai puternic aliat al Taiwanului și cel mai mare furnizor de armament al acestei ţări, nu mai în ultimele câteva luni Washingtonul a aprobat mai multe contracte de vânzare de tehnică şi echipamente militare, inclusiv tancuri și rachete. Cu toate acestea, Taipeiul este supărat de întârzierea autorizării vânzării celor 66 de avioane F-16V, deoarece China are în momentul de faţă o superioritate aeriană mult mai mare decât cea a Taiwan-ului.

Din câte se pare, întârzierea aprobării cererii Taiwan-ului s-ar datorat războiului comercial dintre SUA și China.

Ştiri Recomandate

Et tu Quirinus
Comandant iranian: Bazele SUA se află în raza de acţiune a rachetelor iraniene
China construiește platforme militare specializate pentru Thailanda
Atacurile cu drone din Arabia Saudită: Mike Pompeo acuză Iranul
Autorităţile turce vor arestarea a 223 de membri ai personalului militar suspectaţi de legături cu reţeaua lui Gulen
Statele Unite vor acorda Ucrainei 140 de milioane de dolari sub forma unui ajutor militar
Atacuri cu drone în Arabia Saudită. Incendiu uriaș la mai multe instalaţii petroliere (Video)
Spionaj Industrial. Un manager din industria rusă de apărare, arestat în Italia