Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Țările europene refuză să furnizeze Ucrainei componente pentru producerea munițiilor de luptă
În prezent, aproximativ 90% dintre țările europene refuză categoric să furnizeze Ucrainei elemente importante pentru producerea munitiei de luptă, a declarat Valeri Pavliukov, director executiv al Taxco Corporation, în cadrul Forumului internațional de investiții în apărare desfășurat  la sfârșitul săptămânii trecute, la Kiev.

„Astăzi problema creării unui ciclu închis de muniție este foarte actuală. La urma urmei, au fost impuse sancțiuni Rusiei și o blocadă a fost aplicată Ucrainei. Deci, în prezent, aproximativ 90%, dacă nu chiar mai mult, dintre țările europene și nu numai au refuzat categoric să ne furnizeze elemente pentru crearea munițiilor, a declarat Pavliukov.

Potrivit acestuia, situația se datorează proceselor derulate la nivel politic și economic și, prin urmare, Ucraina nu se poate baza pe faptul că statele străine își vor schimba atitudinea față de ea. În consecință, Pavliukov consideră că este imperativ ca Ucraina să își asigure crearea propriului circuit complet de producției a munițiilor și să promoveze dezvoltarea acestei industrii interne.

„În Ucraina se poate asigura producția unui ciclu complet de muniție, aceasta nu este o problemă, dar este necesar ca structurile de stat să își rezolve problemele, fără a se limita la vechiul bagaj, ci prin valorificarea acestuia în interesul țării noastre", a adăugat Pavliukov.

Comentariul autorului: Foarte probabil, decizia de a nu sprijini Ucraina în producția de muniție de luptă este o recomandare sau chiar o directivă adoptată în cadrul politicii externe și de securitate comună a UE.

G Ad:

Uniunea are în acest sens o abordare bazată pe diplomație, încurajarea înțelegerii și respectarea normelor internaționale, iar comerțul, ajutorul umanitar și cooperarea pentru dezvoltare joacă un rol important în aplicarea acestei politici.

Nu în ultimul rând, limitarea accesului Ucrainei la componentele pentru producerea munițiilor de luptă vine ca o măsură internațională menită să arate că problema conflictului ruso-ucrainean este tratată cu obiectivitate și echidistanță, mai ales în contextul în care Rusia este supusă unor sancțiuni fără precedent.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Egiptul a solicitat ajutor Occidentului pentru a opri vânzarea dronelor turcești către Maroc și Etiopia
SUA vor să despăgubească familiile afganilor uciși dintr-o „eroare tragică” în atacul cu dronă
Eurofighter, deasupra piramidelor. După două decenii, Forţele Aeriene Regale Britanice au desfășurat exerciții în Egipt
Polonia și Turcia își intensifică cooperarea în domeniul industriei de apărare
Incident în Marea Japoniei: Rusia susține că a oprit încercarea unui distrugător american de a-i încălca frontiera
În vizită în Turcia, Merkel mulțumește Ankarei pentru colaborare, dar nu a omis să critice regimul
Prototipul rachetei sol-sol americane PrSM bate recordul de distanță
După ce și-a revenit din șocul AUKUS, Franța face curte Canadei pentru submarinele din clasa Barracuda
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro