Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Thailanda a fabricat împreună cu Ucraina un nou vehicul blindat BTR-3CS
18 noi 2019 / 15:42
Institutul tehnologic de apărare din Thailanda (DTI) - o agenție industrială de cercetare, dezvoltare și industrie din cadrul Ministerului Apărării din Thailanda (MOD) - a prezentat un prototip al vehiculului blindat de luptă 8 × 8 BTR-3 cu ocazia deschiderii expoziției Defense and Security (D&S) de la Bangkok pe 18 noiembrie, transmite Jane.

Vehiculul este desemnat BTR-3 CS - cunoscut și sub denumirea de ACPC-01 (Armored Command Post Carrier) - și a fost construit printr-un program de colaborare finanțat de DTI, firma locală Datagate și grupul industrial de apărare din Ucraina, Ukroboronprom. Vehiculul a fost asamblat la uzina Datagate din Chachoengsao din sudul Thailandei.

Oficialii DTI au spus că BTR-3CS va intra în teste la Royal Thai Army (RTA) și este preconizată achiziția a 60 de vehicule pentru mai multe batalioane. DTI urmărește de asemenea, exporturile vehiculului pe piețele regionale.

„Scopul este să începem furnizarea acestor vehicule pentru RTA și odată ce aceste cerințe sunt îndeplinite, vom încerca să câștigăm contracte de export”, a declarat colonelul Chatchapong Punpayak, director de dezvoltare a afacerilor la DTI.

El a explicat că vehiculul prototip a fost construit prin transferuri de tehnologie din Ucraina în Thailanda. Motorul Deutz AG și transmisia Allison ale vehiculului au fost de asemenea importate, la fel ca unele dintre sistemele de misiune de la bord. Cu toate acestea, colonelul Chatchapong a spus că multe dintre componentele vehiculului au fost furnizate local și că industria thailandeză va căuta să-și maximizeze implicarea în program, pe măsură ce se va maturiza în următorii câțiva ani.

Vezi și: Programul Turciei de producție a tancului Altay s-a blocat

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Forţele Terestre Române: Succesul oricărei misiuni a "Viperelor Negre" constă într-un proces de planificare foarte bine pus la punct
Întărirea batalionului NATO din Lituania. Franţa trimite tancuri Leclerc și vehicule de luptă pentru infanterie
Armata ucraineană a primit un nou lot de transportoare blindate BTR-4E (Foto/Video)
Retragere SUA din tratatul Cer Deschis. Rusia ar putea să se retragă şi ea
Turcia urmăreşte să-şi întărească prezenţa militară în Libia. Ministrul turc al apărării, negocieri militare de nivel înalt cu GNA
Preşedintele Andrzej Duda: O companie de origine germană vrea să influenţeze alegerile prezidenţiale din Polonia
Ambasadorul George Cristian Maior: Securitatea regiunii Mării Negre are nevoie de consolidarea unitară a posturii NATO
Ungaria a primit primele două tancuri germane Leopard 2A4
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro