Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Thailanda a fabricat împreună cu Ucraina un nou vehicul blindat BTR-3CS
Institutul tehnologic de apărare din Thailanda (DTI) - o agenție industrială de cercetare, dezvoltare și industrie din cadrul Ministerului Apărării din Thailanda (MOD) - a prezentat un prototip al vehiculului blindat de luptă 8 × 8 BTR-3 cu ocazia deschiderii expoziției Defense and Security (D&S) de la Bangkok pe 18 noiembrie, transmite Jane.

Vehiculul este desemnat BTR-3 CS - cunoscut și sub denumirea de ACPC-01 (Armored Command Post Carrier) - și a fost construit printr-un program de colaborare finanțat de DTI, firma locală Datagate și grupul industrial de apărare din Ucraina, Ukroboronprom. Vehiculul a fost asamblat la uzina Datagate din Chachoengsao din sudul Thailandei.

Oficialii DTI au spus că BTR-3CS va intra în teste la Royal Thai Army (RTA) și este preconizată achiziția a 60 de vehicule pentru mai multe batalioane. DTI urmărește de asemenea, exporturile vehiculului pe piețele regionale.

„Scopul este să începem furnizarea acestor vehicule pentru RTA și odată ce aceste cerințe sunt îndeplinite, vom încerca să câștigăm contracte de export”, a declarat colonelul Chatchapong Punpayak, director de dezvoltare a afacerilor la DTI.

El a explicat că vehiculul prototip a fost construit prin transferuri de tehnologie din Ucraina în Thailanda. Motorul Deutz AG și transmisia Allison ale vehiculului au fost de asemenea importate, la fel ca unele dintre sistemele de misiune de la bord. Cu toate acestea, colonelul Chatchapong a spus că multe dintre componentele vehiculului au fost furnizate local și că industria thailandeză va căuta să-și maximizeze implicarea în program, pe măsură ce se va maturiza în următorii câțiva ani.

Vezi și: Programul Turciei de producție a tancului Altay s-a blocat

Ştiri Recomandate

Ministrul polonez al Apărării: Investiții în propria apărare și investiții în alianțe
Sergey Lavrov: Rusia privește cu teamă activitățile NATO de la granițele sale și ale Belarusului
Franţa vrea să ocolească sancţiunile americane care împiedică finanţarea proiectelor din Rusia
Avioanele F-35 poloneze, coșmarul Rusiei? România se află și ea pe lista viitorilor clienți
F-16 | Undă verde pentru următoarele avioane. Configurația și când vor ajunge în România
Navele marinei iraniene sunt gata să traverseze oceanul Atlantic
EXCLUSIV
Turcia se deplasează spre Libia, ochind gazul din Mediterană
Criza rachetelor S-400. Turcia ar putea închide baza aeriană Incirlik, ca răspuns la sancţiunile SUA