Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Thailanda a stabilit planurile de achiziții militare pe termen mediu și lung
Thailanda a dat publicității Cartea Albă a Apărării în care sunt prevăzute programele de înzestrare pe termen mediu și lung, transmite Jane.

În document se face referire, printre altele, la achiziționarea de noi tipuri de avioane de luptă, de transport, VVIP / VIP, de antrenament și avioane fără pilot, precum și noi elicoptere.

Programele cheie includ noi aeronave de luptă care să înlocuiască avioanele F-5 Tiger II, F-16 Fighting Falcon și L-39, noi aeronave de transport mijlocii care să înlocuiască C-130H, Saab 340B și BT-67 și un nou tip de avion VVIP și un elicopter pentru familia regală și o aeronavă VIP pentru înlocuirea avionului Airbus ACJ319 utilizat de oficialii guvernamentali și ca rezervă pentru familia regală. Alte achiziții se referă la avioanele de antrenament DA-40 și CT-4B, precum și un vehicul aerian fără pilot (UAV) pentru a înlocui actuala platformă U1 și un nou tip de elicopter care să înlocuiască Bell 412.

În cadrul proiectului său de înlocuire F-5 Tiger II, Cartea albă propune anul fiscal 2023-25 pentru a procura o singură aeronavă Saab Gripen C/D care să înlocuiască aeronava prăbușită în urma unui accident în 2017 și pentru a readuce flota la 12 avioane (opt Gripen C cu un singur loc și patru Gripen D cu dublă comandă). 

Înlocuirea avioanelor F-16 implică o escadrilă de 12 aeronave multirole care ar trebui să fie achiziționate prin finanțarea din perioada 2028-31 (faza 1 pentru șase aeronave) și din 2030-33 (faza 2 pentru șase aeronave). 

Vezi și: Bell a lansat un nou videoclip cu elicopterul de cercetare și atac 360 Invictus

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Noi informații despre luptele de la frontieră dintre India și China. Militarii indieni au fost copleșiți numeric
Avioane neidentificate au atacat o bază libiană unde se aflau forțe ale Turciei. MiG-29 și Su-24, 'principalii suspecți'
Consilierul lui Rogozin, șeful Roscosmos, arestat şi acuzat de FSB de 'înaltă trădare' în beneficiul unui stat membru NATO (Video)
O expertă acuză SUA că a acționat 'ilegal' în operațiunea în care o dronă MQ-9 Reaper l-a asasinat pe generalul iranian Soleimani
Armata germană a solicitat aproape 2000 de rachete pentru sistemele MARS M270 MLRS
Un partid din Federația Rusă vrea referendum pentru includerea Transnistriei în componența Rusiei
Încălcarea drepturilor omului. Moscova ameninţă că va răspunde sancţiunilor ''ostile'' anunţate de Londra
Estonia denunţă 'agresiunea continuă a Rusiei' şi ajută Armata Ucrainei cu mii de pistoale Makarov
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro