Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Thales a prezentat radarul Ground Observer 20 Multi-Mission, cea mai nouă tehnologie pentru detectarea UAV-urilor
Thales prezintă un nou radar pentru forțele armate, dotat cu tehnologie unică pentru supraveghere simultană terestră și la altitudini joase și care oferă detectare avansată a aeronavelor fără pilot (UAV), în special a dronelor de mici dimensiuni.  
 Ground Observer 20 Multi-Mission, sursă foto: Thales

• Radarul Ground Observer 20 Multi-Mission (GO20 MM) este echipat cu tehnologie de supraveghere 3D continuă la 360°, care poate urmări și clasifica automat întregul spectru de amenințări. De la UAV-uri și elicoptere care zboară la altitudini joase, la insurgenți care se deplasează pe jos și vehicule militare, radarul permite detectarea simultană a tuturor amenințărilor. 

• Esențial pentru a câștiga secunde decisive în lansarea contra-măsurilor (C-UAV), radarul oferă protecție trupelor care staționează, aflate în mișcare sau în misiune pe câmpul de luptă.

„Cu experiență dovedită în domeniul radarelor terestre, Thales prezintă cea mai recentă inovație în domeniu: radarul GO20 MM. Combinând în mod unic supravegherea terestră și la altitudini joase, radarul oferă detectare avansată a UAV-urilor și clasificare automată”, precizează Thales, într-un comunicat emis către DefenseRomania.

„Conștientizarea situației pe câmpul de luptă este esențială pentru menținerea avantajului tactic. Cu toate acestea, apariția noilor tehnologii este mereu o provocare. Numărul tot mai mare de sisteme aeriene fără pilot (UAV), în special dronele de mici dimensiuni, modifică raportul de forțe pe câmpul de luptă. Folosirea la scară largă și evoluția constantă a capabilităților UAV, în ceea ce privește autonomia, sarcina utilă și sistemul de navigație, crește nivelul acestei amenințări de la o zi la alta”, arată sursa citată.

G Ad:

„Oferind supraveghere pentru întreg spectrul de amenințări din teren, radarul GO20 MM are o acoperire 3D continuă la 360°. Radarul analizează un volum mare de date în 3D, cu rată mare de actualizare, permițând detectarea avansată și clasificarea automată a dronelor cu rază mare de acțiune, mai ales atunci când acestea nu reprezintă încă o amenințare, oferind secunde cruciale pentru implementarea contra-măsurilor.

Prin intermediul unei interfețe HMI Venus clare și simplu de folosit, operatorii recunosc automat o amenințare, câștigând timp prețios pentru a decide dacă e nevoie de contra-măsuri și care sunt acestea. În scenarii complexe, cum ar fi conflictele asimetrice, capacitatea de a clasifica automat și rapid oferă un avantaj tactic.

Datorită dimensiunii sale compacte și a configurației modulare, radarul GO20 MM este ușor de transportat și de pus în funcțiune. În cinci minute, doi soldați îl pot pregăti pentru o nouă misiune.

Radarul GO20 MM oferă forțelor armate și trupelor speciale multe ore de supraveghere și un nivel ridicat de protecție. Renunțând la opțiunea generatorului, Thales s-a asigurat că radarul GO20 MM este silențios și ușor transportabil”, a conchis Thales.

"Cu peste 50 de ani de experiență în radare și mii de radare terestre folosite în întreaga lume, Thales continuă să investească și să ofere avantaj tactic forțelor din teren. Având în vedere experiența solidă a tuturor radarelor terestre din portofoliul Ground Alerter și Ground Observer, acest ultim model adaugă o nouă dimensiune pentru detectarea avansată a dronelor și oferă sprijin superior pentru supremația pe câmpul de luptă”, a declarat Maja Velimirovic, director Land and Air Systems, Thales Germania.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Ce performanță pentru industria poloneză: Componente ale tuturor avioanelor F-16 noi vor fi produse în Polonia
Mateusz Morawiecki, premierul Poloniei: Rusia folosește Nord Stream 2 ca armă împotriva Ucrainei și R. Moldova
Proteste violente în Iran. SUA, 'profund îngrijorate' de 'represiunea violentă' a regimului de la Teheran
Cele mai mari amenințări la adresa SUA evidențiază rolul României. Două amenințări sunt catalogate cu „capacități formidabile”
MiG-31, în cea mai modernă variantă: Rușii integrează sistemul fly-by-wire pe avioanele care vor proteja frontierele nordice ale Federației
SUA spun că toate opțiunile sunt pe masă după concentrarea „amplă și neobișnuită” de trupe ruse la granița Ucrainei
În Rusia a început construcția noului Su-75 Checkmate. Soarta primului Su-57 din producția de serie provoacă încă fiori reci Moscovei
Talibanii cer ajutor umanitar internațional și spun că Afganistanul vrea relații pașnice cu toată lumea
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro