Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Thales a testat prima dronă cu combustie pe hidrogen
Thales, Drones-Center și ZenT au realizat un zbor demonstrativ cu o dronă propulsată prin celule de combustie pe bază de hidrogen. Scopul testelor a fost să probeze fezabilitatea industrială și operațională a dronei pe bază de hidrogen, care are caracteristici de performanță îmbunătățiți și protejează mediul.
Sursa foto: Thales

Dronele folosite în aplicații profesionale trebuie să combine eficiența operațională cu cele mai înalte nivele de siguranță a zborului, anduranța și raza de acțiune fiind criterii-cheie, se arată într-un comunicat al companiei.

Există deja diferite tehnologii de propulsie care îndeplinesc aceste criterii, dar combustia pe bază de hidrogen reprezintă o metodă foarte eficientă de creștere a anduranței unei drone prin aceea că are o masă redusă și o densitate energetică de hidrogen ridicată.

Noua generație de drone cu propulsie pe bază de hidrogen va fi capabilă să efectueze misiuni mai lungi, care astăzi nu sunt posibile. În cele din urmă, ele vor putea să zboare până la 3 ore cu o sarcină de 3 kg, îndeplinind criteriile pentru 90% din misiunile de supraveghere a site-urilor și de inspecție industrială.

Testele au evidențiat capacitatea dronei de a zbura cel puțin 2 ore pe baza unei alimentări cu hidrogen de doar un minut. Dronele propulsate pe bază de hidrogen au avantajul că pot efectua zboruri la intervale de timp mai scurte și au o performanță de zbor uniformă, ceea ce nu este cazul sistemelor alimentate pe bază de baterie.

G Ad:

Pila de combustie poate fi instalată pe teren, iar drona este proiectată să ofere flexibilitatea necesară pentru a configura rapid sarcina utilă în funcție de tipul misiunii.

Pentru a se conforma reglementărilor în vigoare, pe dronă a fost instalată soluția ScaleFlyt Geocaging în vederea realizării zborului demonstrativ. Această soluție Thales combină expertiza în robotică, tehnologiile din domeniul securității și sistemele certificate de avionică pentru a livra capabilități de zbor fiabile pentru operațiunile cu drone.

Dezvoltată cu sprijinul Autorității Civile în Aviație din Franța (DGAC), soluția ScaleFlyt Geocaging garantează faptul că drona rămâne în zona desemnată pe toată durata zborului. 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Aviația israeliană a bombardat iar Fâșia Gaza după un atac cu baloane incendiare (Video)
Bombardierul stealth chinez H-20 va fi mai mare decât B-21 Raider
Palestinienii acuză pe Hamas că depozitează arme în zone rezidențiale
Zumwalt - distrugătoarele stealth prin care SUA vor continua să domine mările: Rachete hipersonice și semnătură radar a unei bărci de pescuit
Statele Unite vor continua raidurile aeriene în Afganistan dacă ofensiva talibanilor nu încetează
Putin: Marina rusă „poate descoperi orice adversar și, în caz de necesitate, îl poate lovi în mod decisiv”
India va participa la exercițiul “Vest-2021”, organizat de Rusia, deși printre invitați se numără China și Pakistanul
Doi soldați turci au fost uciși după ce blindatul în care se aflau a fost atacat în Siria
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro