Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Turcia a testat cu succes racheta de croazieră anti-navă Atmaca-Video
Zborul și doborârea de către racheta anti-navă Atmaca a unei ținte convenționale a fost înregistrată cu ajutorul unei camere de luat vederi montată pe proiectil. Filmul a fost postat pe internet de producătorul de arme de înaltă precizie Roketsan.

Comentând filmulețul, publicația Popular Mechanics scrie că racheta din postare zboară la o altitudine de aproximativ 9 metri deasupra nivelului mării, iar inamicul convențional aflat la o distanță de circa 29 de kilometri are mai puțin de două minute pentru a o distruge.

Potrivit aceleeași surse, Atmaca este prima racheta anti-navă a Turciei, iar înregistrarea poate fi "prima din istorie care arată o rachetă care evoluează la o astfel de înalțime".

Roketsan (cel mai mare producător turc de armament și un important contractor în domeniul apărării) este însărcinat cu producția în serie a rachetelor de croazieră ATMACA. Echipamentul și piesele de schimb pentru sistemul de control şi lansare al rachetelor sunt produse de compania turcească Aselsan (corporație care produce aparatură radio militară tactică și sisteme electronice de apărare pentru Forțele Armate turce).

Proiectul ATMACA vizează îmbunătățirea programului de rachete al Forțelor Armate ale Turciei. ATMACA este o rachetă de croazieră anti-navă cu o rază de acţiune de până la 120 de mile (193 kilometri), are o greutate de 800 de kilograme, din care elementele de luptă cântăresc 200 de kilograme şi poate zbura la viteză subsonică. Grație dispozitivelor cu care este echipată, arma are capacitate de manevrare, putând evolua indiferend de condițiile atmosferice.

Ştiri Recomandate

Coreea de Sud strică relaţiile cu Japonia. Seululu renunţă la a mai face schimb de informaţii militare clasificate
Juan Guaido se opune prezenței navelor de război rusești în Venezuela
Ucraina și Turcia intenționează să producă o dronă de atac de nouă generație
Portugalia a aprobat vânzarea a încă 5 avioane F16 către România
Israelul a bombardat un depozit de armament în Irak
Rusia trimite să navigheze prin Oceanul Arctic controversata navă numită ”Cernobîl plutitor”
Securitate energetică. Turcia sfidează UE şi promite să continue forajele în apele Ciprului
F-16, România. Sursă: MApN
EXCLUSIV
F-16 second hand, lecție pentru România. De ce Polonia regretă avioanele F-16 Block 50/52 noi