Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Turcia negociază cu Rusia achiziția de avioane de vânătoare Su-35
27 oct 2019 / 10:09
Turcia  și  Rusia sunt aproape de a semna un acord pentru furnizarea a 36 de avioane de luptă ruse Su-35 către Forța Aeriană Turcă, relatează publicația turcă Daily Sabah, citând propriile sale sursele.

De asemenea, publicaţia turca precizează că părțile semnatare ale acordului pot conveni şi asupra producerii unor componente ale aeronavelor ruse în întreprinderile militare turcești, fiind una dintre condițiile pentru furnizarea de avioane rusești.

Turcia este aproape să ajungă la un acord cu Moscova în ceea ce privește achiziționarea de avioane de vânătoare Su-35, precum și fabricarea unor componente ale avioanelor fabricate din Rusia, au declarat vineri surse turcești. 

Oficialii turci și ruși discută detaliile vânzării unui total de 36 de avioane de vânătoare Su-35 către Turcia, la două luni după vizita președintelui Recep Tayyip Erdoğan la târgul internațional MAKS-2019 care s-a desfășurat pe Aeroportul Internațional Zhukovsky de lângă Moscova, unde a acordat o atenție deosebită acestor tipuri de aeronave.

În acest moment, nu există declarații oficiale din ambele părți, cu toate acestea, în urmă cu câteva zile, directorul Serviciului federal pentru colaborare tehnico-militară al Federației Ruse (FSVTS), Dmitri Șugaev a vorbit despre consultările organizate de Turcia și Rusia cu privire la probabilitatea furnizării unor avioane de vânătoare Su-35 sau Su-57 către Forțele Aeriene Turce. În același timp, el și-a exprimat opinia că adevăratele negocieri pe acest subiect nu vor avea loc în curând.

Pe 16 octombrie, președintele turc Recep Tayyip Erdogan, vorbind la Baku, a declarat că Turcia are deja alternative privind achiziţionarea unor avioane de vânătoare, în cazul în care Statele Unite privează complet Ankara de avioane de vânătoare F-35 de generația a cincea.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

EXCLUSIV
Noul desen al prezenței US Army în Europa: În România ar putea ajunge brigada Stryker iar Polonia va plăti ea costurile prezenței SUA
Zeci de răniţi în urma unei explozii puternice în portul Beirut - Video
Pentagonul anunță că a testat cu succes o rachetă intercontinentală
Belarus îşi mobilizează o parte din rezerviști de teama unei intervenții a Rusiei
China avertizează SUA să nu deschidă ''cutia Pandorei'' în disputa TikTok
Reuniune de urgenţă a Consiliului Suprem de Apărare din Liban după exploziile de la Beirut
Mercenari ruşi arestaţi în Belarus: Lukaşenko denunţă o tentativă de a 'organiza un masacru' la Minsk
Sistemul de apărare împotriva rachetelor, Iron Dome va fi construit și instalat și în Statele Unite
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro