Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Turcia a produs o rachetă pentru a înlocui rachetele americane AGM-88 HARM pentru viitorul avion TF-X fabricat indigen
Roketsan, producătorul stat din industria de apărare din Turcia, a dezvoltat o rachetă supersonică, anti-radar, pentru TF-X, avionul de luptă fabricat indigen.

Racheta, supranumită Akbaba, a fost inclusă pe lista de muniții a TF-X la un briefing al Forțelor Aeriene Turcești din 30 iunie, transmite Defense News.

Programul Akbaba este clasificat, iar Roketsan nu menționează tehnologia.

”Nu putem furniza nicio informație despre proiectul Akbaba din cauza secretului de securitate națională”, a transmis Roketsan pentru sursa citată.

Dar un oficial al companiei, care a vorbit sub condiția anonimatului, a declarat că rachetele Akbaba vor înlocui lotul de aproximativ 100 de rachete AGM-88 HARM din inventarul Forțelor Aeriene.

G Ad:

Firma americană Raytheon Technologies construiește AGM-88 HARM, care este, de asemenea, o rachetă anti-radar de mare viteză utilizată pentru a căuta și distruge sistemele de apărare aeriană echipate cu radar.

Un oficial al Forțelor Aeriene a declarat că Akbaba va fi folosit de escadrila 151 ”Bronze” - o unitate specializată în utilizarea armelor HARM atunci când operează F-16C/D Fighting Falcon.

O sursă de achiziții în domeniul apărării a declarat că valoarea contractului pentru Akbaba este necunoscută, deoarece cantitatea nu a fost încă stabilită.

”Avem aproximativ 100 de rachete HARM AGM-88, care vor fi înlocuite de Akbaba. Asta ar face un contract de aproximativ 50 de milioane de dolari. Dar este posibil să avem comenzi mai mari decât cele de început. Acesta este un program deschis”, a spus el. 

Oficialul a mai spus că valoarea contractului și cantitățile finale vor depinde de progresul programului TF-X.

Citește și: Rusia și Turcia, proiect pentru dezvoltarea comună a unui avion de luptă. Moscova oferă tehnologia generației a 5-a

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA ajută Republica Moldova să-şi modernizeze apărarea. Americanii au livrat echipamente militare în valoare de 5 milioane de dolari
SUA au nevoie de o prezență militară permanentă în țările baltice, cele mai vulnerabile în fața Rusiei
Social-democrații revendică victoria și anunță că Olaf Scholz va deveni cancelar. Partidul Angelei Merkel, cel mai slab rezultat de după război
Erdogan nu are nicio remușcare privind S-400: În viitor nimeni nu va mai putea interveni în privința sistemelor pe care le cumpărăm
Bulgaria reziliază contractul cu Rusia pentru întreținerea și modernizarea avioanelor MiG-29
Primele imagini reale CH-6 - noua dronă chineză de atac cu două motoare
O formație de F-16 românești va survola Bucureștiul în semn de ultim omagiu adus eroului Ion Dobran
Portavionul american USS Ronald Reagan revine în Marea Chinei de Sud
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro