Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Turelele pentru Piranha V, produse integral în România. Urmează livrarea turelelor pentru următorul lot de transportoare
România revine încet dar sigur în lumea producătorilor de echipamente militare. 

Elbit Systems are o gamă variată de turele și mortiere care sunt în întregime gândite și produse în România. Turele produse de Elbit sunt de asemenea exportate pentru diverse Armate ale lumii. 

 

Turelele sunt produse integral în România. Elbit urmează să livreze un nou lot de turele

 

Pentru proiectul Piranha V:

Ambele turele (30mm și 12,7 mm) sunt produse în intregime în România și sunt telecomandate:

Designul a fost gândit în Bucuresti, producția de piese mecanice se face la Bacău iar asamblarea la Magurele. În final turelele sunt montate pe Piranha 5 la Uzina Mecanică București.

Potrivit surselor noastre, în perioada urmatoare va fi livrată o nouă tranșă de turele pentru lotul doi de transportoare Piranha V. Zece dintre aceste turele deja au fost terminate și gata de livrare. Pentru turelele Piranha V se lucrează cu furnizori români precum IOR, PRO Optica sau Interactive.

Pentru Proiectul 4x4:

Turela românească produsă de Elbit de calibru 12,7mm poate fi montată pe orice platformă 4x4 și este o soluție integral românească. Spre exemplu aceasta poate fi montată pe  platforma Oshkosh JLTV în cadrul programului de investiții pentru Forțele de Operații Speciale. Turela produsă în România poate fi montată și adaptată pentru orice platformă 4x4 în funcție de nevoile Armatei Române.

De precizat că Elbit Systems operează în România de 27 de ani. Societatea a participat ca furnizor principal la programe majore de modernizare a Armatei române: pentru forțele aeriene - (MIG-21 Lancer, PUMA-Socat, IAR-99 Șoim, EW-C130), pentru forțele terestre (LAROM, Pirahna), pentru forțele navale (Puma-Naval și simulatoare navale), etc.

Pentru a onora contractele încheiate cu Ministerul Apărării Naționale, Elbit Systems, în calitate de acționar unic a pus bazele a patru unități de producție românești:

Simultec (Măgurele) - Produce simulatoare pentru forțele aeriene, terestre și navale, dezvoltă programe software și integrare hardware.

A/E Electronics (Bacău) - Produce și testează subansamble electronice, cu destinație militară și civilă

Elmet (Bacău) - Produce sisteme și subsisteme electromecanice  printre care și turele cu echipaj și telecomandate (12,7mm/25mm/30mm)

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Dronele SUA au oferit Ucrainei o imagine clară cu dispozitivul militar al Rusiei de la frontieră
O comandă greșită a cauzat prăbușirea unei drone MQ-9. O manetă acționată greșit a costat 6 milioane de dolari
Într-o discuție cu Putin, Biden a transmis angajamentul SUA pentru Ucraina, dar a propus Rusiei un summit
E oficial: SUA nu se retrag din Afganistan. US Army va părăsi țara până pe 11 septembrie, dată simbolică
Șoigu: NATO va concentra 45.000 de militari și 15.000 de echipamente în apropierea teritoriului Rusiei
Azerii pun Rusia într-o postură dificilă și prezintă componente ale Iskander. Armenia acuzase că sistemele nu au făcut față războiului
John Kerry, primul înalt oficial al Administrației Biden care ajunge în China. Problemele climatice, tema discuțiilor
SUA vor desfășura trupe suplimentare în Germania
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro