Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Ucraina a efectuat un nou test cu racheta Vilkha-M (Video)
Biroul de Proiectare Luch din Ucraina a efectuat,  în perioada 30-31 martie, un alt test al rachetei Vilkha-M, a precizat Consiliul Național de Securitate și Apărare al Ucrainei pe site-ul său web.

„Chiar și în condițiile carantinei impuse de pandemia COVID-19, programul de rachete ucrainene, dezvoltat cu participarea activă a Ministerului Apărării din Ucraina și a Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, continuă să fie pus în aplicare în mod constant'', se arată în comunicatul de presă.

În perioada 30-31 martie,  într-un poligon de testare din regiunea Odesa, au fost efectuate cu succes teste ale rachetei Vilkha-M cu o rază de 120 km.

"Vilkha-M" reprezintă o variantă modernizată a rachetei sovietice 9K58 "Tornado", are o rază de acțiune de 120 km și este dezvoltată de colectivul întreprinderii de stat "Biroul de proiectare Luch" din Kiev, în cooperare cu alte întreprinderi private și de stat din cadrul complexului industrial de apărare al Ucrainei.

Ministerul Apărării din Ucraina intenționează să achiziționeze aproximativ 3.000 de rachete si alte cateva zeci de lansatoare în valoare de 2 miliarde de grivne (72 de milioane USD).

Ştiri Recomandate

Sistemele de rachete antiaeriene ruseşti Pantsir-S1 s-au dovedit a fi inutile, atât în Siria, cât şi în Libia (Foto/Video)
Forţele Aeriene ale țărilor membre NATO au efectuat în 2019 un număr de 290 de misiuni de interceptare a unor avioane rusești
Pandemia COVID-19 | O echipă de 15 specialişti din Ministerul Apărării Naţionale vor efectua o misiune în SUA
Ministrul chinez de externe: China şi Statele Unite sunt ''în pragul unui nou Război Rece''
Două submarine ruseşti au efectuat lansări de torpile în Marea Neagră
Kim Jong Un: Coreea de Nord îşi va întări capacitatea de "descurajare nucleară"
EXCLUSIV
Camioanele Iveco pentru Armată, produse în România? Îngrijorările industriei: Riscăm să fim puși în fața faptului împlinit
Retragerea SUA din Tratatul „Cer Deschis”. Dan Dungaciu: Perdanți sunt în primul rând europenii, nu Federația Rusă