Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ucraina ar putea primi rachete Brimstone din Marea Britanie pentru echiparea navelor și avioanele de luptă
Autoritățile britanice au în vedere să livreze Ucrainei rachete Brimstone, destinate contracarării ambarcațiunilor de luptă rapide.
Rachetă Brimstone, sursă foto: MBDA

Potrivit The Times, guvernul britanic intenționează să ofere Ucrainei arme letale, printre care sisteme de rachete Brimstone destinate echipării navelor, precum și „rachete pentru avioane”.

Referitor la ultimele, publicația britanică precizează că Londra discută cu Kievul posibilitatea instalării pe aeronavele de luptă ucrainene tot a tipului de rachetă Brimstone, în valoare de aproximativ 100 de mii de lire sterline (138 de mii de dolari), în varianta aer-suprafață.

Acesta ar trebui să fie răspunsul Londrei la o posibilă escaladare din partea Moscovei. Există riscul ca Rusia să folosească actuala criză energetică pentru alte acțiuni agresive față de Kiev, apreciază The Times.

 

G Ad:

Rachete Brimstone pentru navele Ucrainei

 

Rachetele Brimstone desfășurate pe ambarcațiunile Marinei ucrainene, le-ar permite să atace navele de mare viteză la distanțe mai mari de 10 km. Acestea au un sistem de ghidare activ prin radar, cu posibilitatea de a-l completa cu un sistem laser semiactiv, care să permită lansarea rachetelor în salvă, astfel încât să fie angajate mai multe ținte într-un timp scurt.

Rachetele sunt dezvoltate de MBDA UK, au viteza supersonică și pot fi lansate de pe platforme aeriene, de suprafață și subacvatice. Forțele Navale ucrainene și-ar crește semnificativ capacitatea de luptă, dacă achiziționează acest tip de armă din Marea Britanie.

Ucrainenii își întăresc deja capabilitățile de apărare împotriva atacurilor cu nave rapide prin importul vedetelor Island și Mark VI din SUA, dotarea cu vedete autohtone de tip Ghiurza, precum și achiziția de nave de patrulare dezvoltate de șantierul naval britanic Babcock.

Rachetele Brimstone, însă, ar fi primele arme de acest gen, care ar urma să fie furnizate Ucrainei de către un stat occidental. Navele importate din SUA sunt înarmate, dar cel mult cu tunuri rapide, în timp ce alte tipuri de arme letale (rachete antitanc Javelin, lansatoare de grenade PSRL-7, puști cu lunetă de calibru mare) sunt destinate întrebuințării de către infanterie.

Dacă această tranzacție va fi finalizată, ar fi un pas destul de important pentru sprijinirea Ucrainei împotriva acțiunilor agresive ale Rusiei. Simpla informare despre posibilitatea de a vinde astfel de arme avansate poate fi însă o încercare a Londrei de a-și demonstra hotărârea față de Moscova, apreciază publicația poloneză Defense 24.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Reforma în industria aeronautică rusă: Companiile MiG și Sukhoi vor fi unificate. Obiectivul - reducerea cheltuielilor cu personalul
Rusia acuză un incident aerian grav: Avion rus de linie, deviat pentru a evita un avion militar al SUA care ar fi intrat pe același culoar de zbor
Un elicopter românesc IAR 330 Puma SOCAT a pierdut un motor imediat după ce militarii forțelor speciale au coborât în rapel
Foto: Bogdan PANTILIMON, Statul Major al Forțelor Aeriene
EXCLUSIV
Generalul Bălăceanu: Stagiul militar voluntar în termen nu înseamnă armată obligatorie. Rezerva Armatei României, doar pe hârtie
SUA, îngrijorate că manevrele militare ale Chinei din apropierea Taiwanului sunt o „repetiție” pentru ceea ce va urma
Turcia a vândut Ucrainei mai multe drone Bayraktar fără știrea Rusiei, provocând un val de reproșuri de la Moscova
Versiunea pentru submarin a rachetei hipersonice Zircon va fi livrată trupelor ruse începând din anul 2025
Biden a anunțat un plan pentru a îngreuna invadarea Ucrainei de către Rusia. SUA nu acceptă liniile roșii trasate de Putin
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro