Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ucraina schimbă radical abordarea în domeniul dezvoltării tehnicii militare
În Ucraina, a fost luată decizia de a se trece la dezvoltarea de tehnică și armament militar folosind exclusiv „metode moderne”. După cum scrie publicația oficială a Ministerului Apărării din Ucraina, ArmiyaInform, conducerea militară a decis să se renunțe la practicile anterioare de dezvoltare a armamentului, considerate depășite și costisitoare.

Potrivit publicației, directorul general al Direcției de transformare digitală și politici de securitate informatică din Ministerul Apărării, Serghei Maksimov, a anunțat introducerea unei noi metodologii de dezvoltare a armamentului de către complexul militar-industrial ucrainean. Potrivit acestuia, practica dezvoltării cu ajutorul lucrărilor de proiectare experimentală este deja depășită, mai ales că lucrările de dezvoltare durează mult și sunt însoțite de cheltuieli semnificative.

Astfel că, pe viitor, dezvoltarea armamentului în Ucraina se va face în conformitate așa-numita metodologie de „cercetare și dezvoltare” bazată pe o etapă scurtă de cercetare-documentare, crearea rapidă a unui prototip și testarea imediată a acestuia în teren.

„În locul lucrărilor de dezvoltare, care durează mulți ani și costă milioane de grivne alocate din buget, introducem paradigma modernă a cercetării și dezvoltării, adică a unui ciclu scurt de cercetare urmat de o implementare rapidă și de efectuarea unor teste eficiente în teren”, a declarat Maksimov.

În acest sens, în structura Ministerului Apărării din Ucraina se înființează un Centru de inovare. Documentele privind crearea acestuia au fost deja semnate de ministrul apărării din Ucraina, Andrii Taran, și de comandantul-șef al Forțelor Armate din Ucraina, Valerii Zalujnii, iar începerea funcționării centrului este planificată pentru începutul anului viitor.

G Ad:

“Ne îndepărtăm de formatul clasic de cercetare și dezvoltare și trecem la un sistem hibrid de management de proiect”, a declarat Maksimov la briefingul din 7 octombrie susținut cu participarea conducerilor Ministerului Apărării și Statului Major al Forțelor Armate din Ucraina.

 

 

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Egiptul a solicitat ajutor Occidentului pentru a opri vânzarea dronelor turcești către Maroc și Etiopia
SUA vor să despăgubească familiile afganilor uciși dintr-o „eroare tragică” în atacul cu dronă
Eurofighter, deasupra piramidelor. După două decenii, Forţele Aeriene Regale Britanice au desfășurat exerciții în Egipt
Polonia și Turcia își intensifică cooperarea în domeniul industriei de apărare
Incident în Marea Japoniei: Rusia susține că a oprit încercarea unui distrugător american de a-i încălca frontiera
În vizită în Turcia, Merkel mulțumește Ankarei pentru colaborare, dar nu a omis să critice regimul
Prototipul rachetei sol-sol americane PrSM bate recordul de distanță
După ce și-a revenit din șocul AUKUS, Franța face curte Canadei pentru submarinele din clasa Barracuda
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro