Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ucraina va produce cinci din cele 20 de nave de patrulare contractate cu Franța pentru Serviciul Graniței de Stat
01 dec 2021 / 15:45
Ucraina și Franța au semnat un contract pentru construcția a cinci nave de patrulare pentru nevoile Serviciului Graniței de Stat din Ucraina, a căror producție va fi concentrată în regiunea ucraineană Nikolaev.
Navă Ocea FPB 98 MK II

„Pe 30 noiembrie a fost semnat un contract între compania franceză de construcții navale OSEA și compania ucraineană NIBULON privind construcția a cinci nave pentru nevoile Serviciului Graniței de Stat din Ucraina. Producția va fi concentrată în Nikolaev", se precizează în comunicatul departamentului de informare al Ministerului Afacerilor Interne din Ucraina.

În total, polițiștii de frontieră ucraineni vor primi 20 de astfel de nave, dintre care 15 vor fi construite în Franța. Transferul primei nave va avea loc la Odesa, fiind planificat ca aceasta să fie lansată la apă pe 9 decembrie. În ianuarie 2022, echipajul navei va fi supus unei recalificări speciale cu specialiști francezi.

Proiectul de dotare a poliției ucrainene de frontieră cu noi nave a început să se concretizeze odată cu semnarea, în 2019, a unui acord-cadru interguvernamental între Ucraina și Franța. În termeni generali, acordul prevede acordarea de împrumuturi în valoare totală de 136,5 milioane de euro,  de către guvernul francez și de către unele bănci europene, pentru construcția de nave franceze cu localizarea unei părți a producției în Ucraina.

 

G Ad:

Industria din ucraina se așteaptă ca navele să fie furnizate până la finalul anului 2023

 

„În cadrul acestui proiect, problema localizării și atragerii companiilor ucrainene către producție a reprezentat un aspect important pentru Ucraina. Ca urmare a acordului, vom putea nu numai să creăm o flotă puternică pentru Serviciul Graniței de Stat, ci și să ridicăm potențialul companiilor noastre la nivel european. În ceea ce îi privește pe colegii francezi, aceștia vor descoperi și mai mult Ucraina și vor căpăta încredere în fiabilitatea noastră ca parteneri în afaceri”, a declarat ministrul adjunct al Afacerilor Interne al Ucrainei, Serghei Goncharov.

Contractul propriu-zis a fost semnat de reprezentanții a două companii de construcții navale. DIn partea ucraineană, Bogdan Muzyka, director general adjunct al societății NIBULON, iar din partea franceză, Gonzak Delanoy, director de achiziții al OSEA.

Oficialii ucraineni se așteaptă uzina din Nikolaev să furnizeze toate cele cinci nave până la sfârșitul anului 2023.

În acest context, în media ucraineană de specialitate s-a prezentat cu mândrie că reprezentanții companiei franceze OSEA au efectuat un studiu asupra diferitelor capacități ale întreprinderilor navale ucrainene și au ajuns la concluzia că Ucraina produce unele dintre cele mai bune bărci gonflabile din lume cu cocă rigidă, marca Brig. Prin urmare, aceste bărci vor echipa cele 20 de nave ale Serviciul Graniței de Stat, iar compania franceză discută deja suplimentar despre semnarea a două contracte pentru producția de nave într-o nouă configurație, pentru alți beneficiari, echipate cu bărcile ucrainene Brig.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Emmanuel Macron a anunțat disponibilitatea Franței de a trimite trupe în România sub steag NATO
România și Israelul au discutat despre modernizarea forțelor armate române. În programul de drone a rămas doar un competitor israelian
Valentin Naumescu: Oricât ar părea de surprinzător și inedit ce spun, Rusia va pierde războiul din Ucraina
Câte sisteme antitanc a primit Ucraina din Marea Britanie? Analişti militari: Putem vorbi de peste 1.000 de rachete
Ajutor suplimentar acordat Kievului | SUA au deblocat 200 de milioane de dolari în scopul apărării Ucrainei
România va avea completă a doua escadrilă de F-16 în 2023. Tot atunci începe la Aerostar modernizarea F-urilor din prima escadrilă
Șeful Armatei Ucrainei: Putem distruge şapte tancuri ruseşti în 36 de secunde. Avem suficiente sisteme antitanc
SUA refuză Federația Rusă. Nu va exista niciun răspuns scris la cererile de securitate cerute de Moscova
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro