Anterior Taylor declarase că Ucraina le-a cerut Statelor Unite să-i vândă mai multe complexe "Javelin".
,,Da, suntem dispuși să-i vindem Ucrainei acest tip de armament. Guvernele țărilor noastre se află acum în faza negocierilor pentru stabilirea condițiilor", a declarat Taylor, citat de UNIAN, comentând declarația pe care o făcuse anterior în ceea ce privește solicitarea Ucrainei de a-i vinde mai multe complexe de rachetă anti-tanc "Javelin".
Pe 5 august, Ucraina a făcut apel la Statele Unite ale Americii prin intermediul unei solicitări în care a specificat intenţia de a cumpăra mai multe rachete antitanc Javelin.
În 2017, Administrația SUA a aprobat livrarea de armament pentru Kiev, inclusiv complexe mobile de rachetă antitanc "Javelin". În ciuda repetatelor apeluri făcute de partea ucraineană, Administrația Barack Obama a refuzat să facă acest lucru.
La 1 martie 2018, Departamentul de Stat al SUA a aprobat vânzarea a 210 rachete Javelin și 37 de lansatoare în valoare totală de aproximativ 47 de milioane de dolari.
La 27 iulie 2019, reprezentantul special al Departamentului de Stat al SUA, Kurt Volker, a anunțat că departamentele de apărare ale guvernelor SUA și ale Ucrainei analizează nevoile armatei ucrainene privind livrarea unor noi loturi de arme. Volker a dat asigurări că nu există obstacole în calea furnizării de arme letale defensive catre Ucrainei.
Americanii dezvoltă un plan prin care să implementeze sistem de armament cu laser pentru avioanele aflate sub comanda US Air Force. Printre ele se numără și avioanele din generația a V-a, F-35.
Coreea de Sud a publicat un videoclip în care este prezentat un avion de generația a V-a, F-35A, care distruge cel mai nou sistem de rachete din Coreea de Nord, transmite defence blog.
Cu ocazia recentului summit de la Paris, în format Normadia, unde s-a discutat problema Ucrainei, a regiunilor separatiste și a Crimeei, președintele Vladimir Putin a fost însoțit aproape în permanență de o echipă de protecție formată din șase persoane. Aceștia au intrat și la toaletă împreună cu președintele Rusiei, transmite paginaderusia.
O nouă serie de psihologi recruţi ai Armatei Române au depus vineri, jurământul de credinţă faţă de ţară la Centrul de Perfecţionare pentru Geniu şi EOD "Panait Donici" din Râmnic, anunță Agerpres.
Două elicoptere Mi-17 ale Forțelor Aeriene Burkina Faso (FABF) vor fi recondiționate la LOM Praha din orașul Kbely situat la câțiva kilometri de orașul Praga, transmite Jane.
Forțele rebelilor houthi de apărare aeriană au doborât un vehicul aerian fără pilot (UAV) aparținând coaliției militare conduse de Arabia Saudită care zbura peste orașul Jizan în sud-vestul Arabiei Saudite, au declarat vineri surse locale, transmite agenția iraniană de știri Tasnim.
Parlamentarii americani doresc o supraveghere suplimentară a planurilor Pentagonului de a dezvolta rachete cu rază intermediară, lansate la sol și sunt pregătiți să împiedice departamentul să procure și chiar să dezvolte aceste arme, transmite Jane.
Premierul Bulgariei, Boiko Borisov, s-a întâlnit cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la Bruxelles, transmite Novini, citat de Rador.
Gigantul din industria de apărare a Turciei, compania ASELSAN, se pregătește să-şi lanseze o filială în Pakistan și una în Ucraina, pe 1 ianuarie, cu scopul de a-şi consolida oportunitățile pe piaţa vânzării de armament, potrvit Daily Sabah şi Quwa.org.
Ministerul turc de Externe l-a convocat vineri pe ambasadorul SUA la Ankara, în semn de protest față de decizia Congresului de a recunoaște genocidul otoman asupra poporului armean, informează Le Figaro, potrivit Mediafax.
Rusia s-a declarat vineri alarmată după ce SUA au testat o rachetă ce ar fi fost interzisă de Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare (INF) din care Washingtonul s-a retras în august, relatează agenţiile Reuters şi EFE, preluate de Agerpres.
Liderii Uniunii Europene au prelungit cu şase luni sancţiunile economice impuse Rusiei în 2014, după anexarea Crimeei, a anunţat preşedinţia Consiliului European, relatează AFP.
Turcia încearcă să refacă o înțelegere cu producătorul britanic Rolls Royce pentru a construi motoare pentru TF-X, primul avion de luptă produs de industria turcă de apărare, a precizat, miercuri, The Guardian, citându-l pe ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu.
Ministerul Apărării din Australia a anunțat că a recepționat cea de-a 12-a aeronavă Boeing P-8A Poseidon, transmite Jane.
Anul trecut, National Defense Authorization Act (NDAA), adică legea care fixează nivelul cheltuielilor militare americane, a fost adoptată la jumătatea lunii august de către Congres, ale cărui două camere erau dominate de republicani.
SUA înceacă să prelungească la maximum durata de viață a bombardierelor B-1B Lancer, dar vârsta înaintată a acestora se pare că impune și restcții.
Senatul Statelor Unite a adoptat joi după-amiază, în unanimitate, o rezoluţie prin care este recunoscut genocidul otoman împotriva poporului armean, o decizie care va atrage reacţia vehementă a Turciei.
Australia va achiziționa încă 24 de aeronave Lockheed Martin F-35A Lightning II Joint Strike Fighter (JSF), a anunțat Ministerul Apărării, transmite Jane.
Resturile de avion şi rămăşiţele umane găsite în mare la locul dispariţiei unui avion de transport militar chilian, cu 38 de persoane la bord, între extremitatea sudică a continentului american şi Antarctica, a anunţat joi ministrul chilian al apărării, Alberto Espina, transmite AFP, preluat de Agerpres.
Cei de la New York Times susțin că trupele americane din Siria au solicitat instrucțiuni în caz de atac. Publicația americană citează surse proprii din cadrul Pentagonului.
Comandantul Corpului Gărzii Revoluției Islamice (IRGC) generalul maior Hossein Salami a avertizat că adversarii Teheranului trebuie să pună capăt conspirațiilor împotriva Iranului sau altfel vor suporta consecințele, transmite agenția iraniană Tasnim.
Pentagonul a testat o rachetă balistică convenţională lansată de la sol, un test care ar fi fost interzis în baza Tratatului privind forţele nucleare intermediare (INF), din care SUA s-au retras.
Turcia va organiza în scurt timp o licitaţie pentru construcţia unui canal între Marea Neagră şi Marea Marmara, a declarat preşedintele Recep Tayyip Erdogan, transmite Reuters, preluat de Agerpres.
Statele Unite au ridicat din nou un avion de recunoaştere deasupra peninsulei coreene, întărind astfel supravegherea aeriană a Coreei de Nord, transmite EFE, preluat de Agerpres.
Un utilizator de Twitter a dat publicității o serie de imagini cu noua artilerie autopropulsată a US Army, transmite defence blog.
Cea mai nouă dronă de atac turcescă „Akinci", construită în parteneriat cu Ucraina, a făcut primul zbor, relatează portalul Ukrainian Military şi Quwa.org.
Unicului portavion al Marinei ruse, Amiralul Kuznețov, care se află la chei în portul Murmansk (nord) de peste doi ani pentru lucrări de reparație, a luat foc, au anunțat joi agențiile rusești de presă, citate de The Moscow Times.
Anul 2019 s-a dovedit a fi deosebit de semnificativ pentru Polonia, deoarece a recapitulat realizările din ultimii 30 de ani ca stat suveran. Astfel, Polonia a sărbătorit anul acesta: 30 de ani de la căderea comunismului, a 20-a aniversare a aderării la NATO și a 15-a aniversare a aderării la Uniunea Europeană.
Un nou radar construit pentru a detecta și urmări zeci de mii de obiecte din spațiu a intrat în faza de testare, a anunțat Centrul de Sisteme Spațiale și de Rachete al US Air Force, transmite defense news.
Comitetul pentru Relații Externe al Senatului din Congresul SUA a aprobat miercuri un proiect de lege care obligă secretarul de stat american să analizeze dacă Rusia este un sponsor al terorismului, relateaza TASS, transmite paginaderusia.
Cei doi piloţi ai unui elicopter militar Mi-28, care s-a prăbuşit miercuri noaptea spre joi în regiunea Krasnodar din Rusia, şi-au pierdut viaţa, informează Ministerul Apărării de la Moscova, citat de EFE, preluat de Agerpres.
Parlamentul Ucrainei a votat pentru extinderea reglementării ce oferă autonomie limitată regiunilor controlate de separatişti din estul ţării, condiţie pentru un acord care să pună capăt conflictului ce durează de cinci ani.
Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei l-a convocat pe ambasadorul Germaniei la Moscova, în contextul disputei cu privire la investigaţia asupra uciderii unui cetăţean georgian la Berlin, informează dpa şi Reuters, preluate de paginaderusia.