Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Ungaria a cumpărat o cunoscută companie militară britanico-austriacă
05 noi 2019 / 14:38
Statul ungar a achiziţionat compania de industrie militară britanico-austriacă Hirtenberger Defence Systems, care dezvoltă şi produce echipamente de artilerie şi muniţie de 160 de ani, declarat Gáspár Maróth, însărcinatul guvernamental responsabil pentru coordonarea dezvoltării forţelor militare şi a industriei militare, în interviul acordat cotidianului „Magyar Nemzet” din Ungaria. Guvernul Ungariei se angajează să investească în apărare și să îndeplinească obiectivele asumate în programul Zrinyi 2026, precizează publicaţia abouthungary.hu.

Compania Hirtenberger Defense Systems dezvoltă de 160 de ani echipamente de artilerie și muniție. În cadrul contractului semnat pe 29 octombrie, compania este deținută acum de compania ungară HDT Védelmi Ipari (HDT Defense Industry), a precizat Maróth, adăugând că noul proprietar nu are în plan să schimbe modul în care compania Hirtenberger este administrată, dar inginerii maghiari vor fi implicaţi în activitatea de cercetare și dezvoltare a companiei.

În interviul care a apărut în numărul de luni al cotidianului, Gáspár Maróth a relatat că, în baza contractului semnat pe 29 octombrie, drepturile de proprietate asupra companiei sunt exercitate de către HDT Védelmi Ipari Kft., o societate cu răspundere limitată, care se ocupă de industrie militară şi care se află în proprietate ungară. Nu sunt planificate modificări în privinţa conducerii Hirtenberger, dar în cadrul activităţilor de cercetare şi dezvoltare vor fi implicaţi şi ingineri maghiari – a precizat de asemenea însărcinatul guvernamental, precizează RADOR.

Prețul de achiziție a fost este secret

La solicitarea partenerului austriac, preţul de achiziţie este confidenţial, singura informaţie pe care a oferit-o în acest sens oficialul ungar fiind aceea că suma a fost acoperită printr-un împrumut bancar, astfel că nu au existat costuri suplimentare pentru buget.

Capacităţile fabricii sunt, deja, contractate pentru mulţi ani, produsele sale au un curs pe termen lung pe pieţele internaţionale, funcţionarea este rentabilă.

,,În acelaşi timp, prin această achiziţie am dobândit nişte cunoştinţe în domeniul producţiei de muniţie de calibru mare – care în ţara noastră a fost complet desfiinţată – a căror dobândire prin propriile noastre forţe ar fi durat patru-cinci ani şi ar fi costat miliarde de forinţi de la buget" – a spus Gáspár Maróth.

 

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Rusia încearcă să încline decisiv balanța puterii în Libia. Suspiciuni cu privire la dislocarea unui sistem S-400 (Foto)
Dogfight în SUA între un pilot de F-16 și un sistem de inteligență artificială
Rusia acuză Minskul de provocări după arestarea mercenarilor Wagner și compară Belarusul cu o țară din lumea a treia
'Platforma Crimeea'. Ucraina propune țărilor din regiunea Mării Negre cooperare pentru a contracara militarizarea rusă
China consideră 'barbare și grosiere' sancțiunile SUA impuse Hong Kongului
Erdogan contestă acordul maritim dintre Grecia şi Egipt şi anunţă reluarea activităţilor de foraj într-o zonă disputată din Mediterană
Venezuela a condamnat doi mercenari ai SUA acuzați că au vrut să-l răpească pe Maduro
România răspunde apelului Libanului. Două aeronave ale Forţelor Aeriene Române vor transporta opt tone de materiale medicale
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro