Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ungaria a cumpărat o cunoscută companie militară britanico-austriacă
05 noi 2019 / 14:38
Statul ungar a achiziţionat compania de industrie militară britanico-austriacă Hirtenberger Defence Systems, care dezvoltă şi produce echipamente de artilerie şi muniţie de 160 de ani, declarat Gáspár Maróth, însărcinatul guvernamental responsabil pentru coordonarea dezvoltării forţelor militare şi a industriei militare, în interviul acordat cotidianului „Magyar Nemzet” din Ungaria. Guvernul Ungariei se angajează să investească în apărare și să îndeplinească obiectivele asumate în programul Zrinyi 2026, precizează publicaţia abouthungary.hu.

Compania Hirtenberger Defense Systems dezvoltă de 160 de ani echipamente de artilerie și muniție. În cadrul contractului semnat pe 29 octombrie, compania este deținută acum de compania ungară HDT Védelmi Ipari (HDT Defense Industry), a precizat Maróth, adăugând că noul proprietar nu are în plan să schimbe modul în care compania Hirtenberger este administrată, dar inginerii maghiari vor fi implicaţi în activitatea de cercetare și dezvoltare a companiei.

În interviul care a apărut în numărul de luni al cotidianului, Gáspár Maróth a relatat că, în baza contractului semnat pe 29 octombrie, drepturile de proprietate asupra companiei sunt exercitate de către HDT Védelmi Ipari Kft., o societate cu răspundere limitată, care se ocupă de industrie militară şi care se află în proprietate ungară. Nu sunt planificate modificări în privinţa conducerii Hirtenberger, dar în cadrul activităţilor de cercetare şi dezvoltare vor fi implicaţi şi ingineri maghiari – a precizat de asemenea însărcinatul guvernamental, precizează RADOR.

Prețul de achiziție a fost este secret

La solicitarea partenerului austriac, preţul de achiziţie este confidenţial, singura informaţie pe care a oferit-o în acest sens oficialul ungar fiind aceea că suma a fost acoperită printr-un împrumut bancar, astfel că nu au existat costuri suplimentare pentru buget.

Capacităţile fabricii sunt, deja, contractate pentru mulţi ani, produsele sale au un curs pe termen lung pe pieţele internaţionale, funcţionarea este rentabilă.

,,În acelaşi timp, prin această achiziţie am dobândit nişte cunoştinţe în domeniul producţiei de muniţie de calibru mare – care în ţara noastră a fost complet desfiinţată – a căror dobândire prin propriile noastre forţe ar fi durat patru-cinci ani şi ar fi costat miliarde de forinţi de la buget" – a spus Gáspár Maróth.

 

 

Ştiri Recomandate

România, prima reacție după ce Zelenski a spus că ”Bucovina de Nord a fost ocupată de români”
Avionul Su-57 a pierdut bătălia aeriană cu F-22 și F-35. Superioritatea aeriană americană îşi spune cuvântul
Rusia continuă să-și consolideze legăturile cu Republica Laos. Moscova a livrat un lot de tancuri T-72B1
Ministrul de externe ale Turciei a făcut apel la extinderea NATO şi la primirea Georgiei în Alianţa Nord-Atlantică
Mentenanța elicopterelor Armatei Bulgariei, efectuată de Airbus în România
UE pune bazele Armatei europene și anunță capabilități militare complementare cu NATO, dar diferite
Noi imagini cu Next Generation Squad Weapon
Declarație șoc a unui important general rus: Sistemele de apărare rusești împotriva rachetelor nu pot respinge un atac masiv