Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Ungaria a comadat 218 vehicule de luptă pentru infanterie Lynx
În cursul zilei de astăzi, cea mai mare companie germană de apărare Rheinmetall a anunțat că Ungaria a comandat 218 vehicule de luptă pentru infanterie Lynx.

Biroul lui Gáspár Maróth, însărcinatul guvernamental responsabil pentru coordonarea dezvoltării forţelor militare şi a industriei militare ungare, a declarat pentru MTI că contractul pentru achiziționarea vehiculelor de luptă Rheinmetall Lynx a fost semnat de Ferenc Korom, comandantul forțelor armate maghiare și de Arman Papperger, președintele Consiliului de administrație al Companiei germane, la Budapesta.

În cadrul unui program de modernizare al Armatei ungare, în valoare de 2 miliarde de euro, Ungaria va livra 218 de vehicule de luptă Lynx KF41 către forţele sale terestre. Cele mai multe dintre aceste vehicule de luptă, 172, vor fi produse în Ungaria. Primele 46 vehicule Lynx  vor fi fabricate în Germania. Acordul implică, de asemenea, instruirea specialiștilor maghiari care vor lucra în uzina din Ungaria, precizează Hungary Today.com.

Contractul, care a fost semnat astăzi la Budapesta, precizează următoarele: Ca parte a primei faze a procesului de producţie, Ungaria urmează să primească patruzeci și șase de vehicule de luptă de infanterie Lynx, precum și nouă vehicule blindate de recuperare Buffalo, toate construite în Germania; livrarea urmează să fie finalizată până la începutul anului 2023.

Cea de-a doua fază a procesului de producție, presupune construite în Ungaria a încă 172 de vehicule Lynx care vor satisface pe deplin nevoile forțelor armate ungare.

 

Ungaria va produce vehicule de luptă blindate Lynx

 

În luna august, guvernul maghiar și compania germană de apărare Rheinmetall AG au convenit să înființeze un joint venture pentru a produce vehicule de luptă blindate Lynx în Ungaria.

Ungaria își înzestrează Forţele Armate cu tehnică militară modernă pentru a-și îndeplini obligațiile față de NATO. Acordul încheiat între Budapesta şi compania germană de apărare Rheinmetall valorează peste 2 miliarde de euro, fiind considerat cel mai mare contract din programul de modernizare al Armatei ungare.

În cadrul cooperării dintre gigantul din industria europeană de apărare Rheinmetall și statul ungar, părțile vor înființa un joint venture și o fabrică de producție pentru producția de vehicule de luptă pentru infanterie Lynx de ultimă generație în Ungaria.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

NATO analizează intenţia României de a înfiinţa un Centru de rezilienţă
Transportul vaccinului anti-COVID, asigurat de MApN, MAI şi Ministerul Sănătăţii
Erdogan: Sper că Franţa se va debarasa de problema Macron
Zuckerman: Intenţia Exim US este de a sprijini investiţii strategice în România şi de a asigura linii de finanţare
Rusia joacă rolul pacificatorului: „Nu ne implicăm în treburile interne ale R.Moldova și nici a unui stat CSI”
Parlamentul de la Chișinău a blocat construirea noului sediu al Ambasadei americane în R.Moldova
SUA construiesc o nouă bază militară în Pacific, alternativă în cazul în care Guamul 'cade' într-un conflict cu China
Un bombardier strategic american de tip B-52H a efectuat o aterizare de urgență în Marea Britanie
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro