Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ungaria şi-a pus industria de apărare la muncă. Obiectivul: Dezvoltarea unor noi arme de asalt (Foto/Video)
Comisarul guvernamental maghiar responsabil de dezvoltarea apărării, Gáspár Maróth, a subliniat, săptămâna trecută, că în urmă cu un an și jumătate o echipă de ingineri maghiari a primit sarcina de a dezvolta din nou arme de foc. Rezultatele acestei munci se pot vedea deja, mai multe prototipuri ale unor pistoale şi arme de asalt au fost prezentate săptămâna trecută.

După cum a subliniat comisarul guvernamental, realizarea independenței naționale în ceea ce privește armele de calibru mic este un obiectiv fundamental. Scopul pe termen lung este ca industria maghiară de apărare să dezvolte o nouă generaţie de arme de foc care va servi probabil Forțelor Armate Maghiare, în paralel cu mitralierele Bren 2 care deja sunt fabricate în Ungaria sub licență cehă.

Dar, dacă aceste arme se dovedesc a avea succes, există șanse destul de mari să vizeze și piețele externe, precizează mass-media ungară.  

Negocierile sunt în curs de desfășurare cu privire la toate aceste arme de foc pe care compania maghiară Gestamen Zrt ar vrea să le producă în serie. Cotidianul maghiar Portfolio precizează că pentru acest proiect a fost formată o echipă de ingineri, care poate juca un rol important în viitorul dezvoltării armelor de foc de provenienţă maghiară.

G Ad:

 

Forțele Armate Maghiare vor începe în curând să testeze prototipurile

 

Generalul Romulusz Ruszin-Szendi, comandantul forțelor armate maghiare, a subliniat că soldatul maghiar va avea în sfârșit o armă fabricat de industria maghiară de armament.

El a adăugat că mai mulţi soldații ai Forțelor Armate Maghiare participă și ei la dezvoltare și testarea acestor arme, astfel că inginerii vor continua să lucreze pe baza feedback-ului primit. 

Gábor Bozó, CEO al Gestamen Kutatás Fejlesztés Zrt, a precizat că sarcina companiei pe care o conduce a fost dezvoltarea și fabricarea acestor prototipuri, dar paşii care trebuie făcuţi în continuare necesită implicarea şi altor companii. 

În acest scop, au fost semnate un acord de parteneriat strategic și un acord de cooperare cu echipa de cercetare și dezvoltare a Universității John Neumann.

Cu toate acestea, în ceea ce privește planurile viitoare, este important de subliniat că ar putea fi o chestiune de mulți ani ca armele dezvoltate de Gestamen să fie produse în serie, deoarece există doar câteva prototipuri ale acestora, testele de durabilitate abia încep și poate anumite elemente ale acestor arme vor fi reproiectate pe baza feedback-ului primit, mai precizează mass-media maghiara.

Chiar și producția de serie este o problemă, deoarece fabrica de armament Arsenal, ar fi deschisă cooperării cu Gestamen, dar nu există încă un acord concret între părți. Gestamen nu are o capacitate de producție în serie, dar HM Arsenal are o echipă excelentă de experți și echipamente tehnice pentru a face acest lucru să fie posibil.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Foto: Bogdan PANTILIMON, Statul Major al Forțelor Aeriene
EXCLUSIV
Generalul Bălăceanu: Stagiul militar voluntar în termen nu înseamnă armată obligatorie. Rezerva Armatei României, doar pe hârtie
Turcia a vândut Ucrainei mai multe drone Bayraktar fără știrea Rusiei, provocând un val de reproșuri de la Moscova
Versiunea pentru submarin a rachetei hipersonice Zircon va fi livrată trupelor ruse începând din anul 2025
Biden a anunțat un plan pentru a îngreuna invadarea Ucrainei de către Rusia. SUA nu acceptă liniile roșii trasate de Putin
Blindate Terminator, pe platforma T-90 (Video). Armata rusă a înființat prima companie de vehicule de luptă pentru sprijinul tancurilor
Rusia spune că nu are nicio intenție de a invada Ucraina. Zaharova: SUA desfășoară o operațiune specială pentru agravarea situație
Forțele Armate Poloneze se pregătesc să primească primele două companii de tancuri M1A2 SEPv3 Abrams
Avioane de vânătoare rusești au escortat două avioane americane de cercetare deasupra Mării Negre
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro