Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Ungaria va produce vehicule de luptă blindate Lynx. Acord cu compania germană de apărare Rheinmetall
Guvernul maghiar și compania germană de apărare Rheinmetall AG au convenit să înființeze un joint venture pentru a produce vehicule de luptă blindate Lynx în Ungaria, a declarat guvernul într-un comunicat publicat luni de agenția de știri MTI.

Ungaria își înzestrează Forţele Armate cu tehnică militară modernă pentru a-și îndeplini obligațiile față de NATO. Acordul încheiat între Budapesta şi compania germană de apărare Rheinmetall valorează peste 2 miliarde de euro, fiind considerat cel mai mare contract din programul de modernizare al Armatei ungare, a precizat guvernul ungar, potrivit The New York Times.

În cadrul cooperării dintre gigantul din industria europeană de apărare Rheinmetall și statul ungar, părțile vor înființa un joint venture și o fabrică de producție pentru producția de vehicule de luptă pentru infanterie Lynx de ultimă generație în Ungaria.

,,Acest parteneriat înseamnă mai mult decât modernizarea armatei", a spus guvernul, adăugând că cooperarea cu o companie europeană – lider în acest segment de piaţă – ar contribui la restabilirea industriei militare a Ungariei.

Ungaria a promis de mult să-și sporească cheltuielile militare, la fel ca în multe țări membre NATO, dar încă departe de obiectivul alianței de a înveşti 2% din PIB. Trebuie precizat că, încă o mare parte din tehnica militare a Armatei ungare datează din perioada sovietică.

Citeşte şi: Forţele Armate Ungar trec de la fostul model de tanc sovietic, T-72, la cea mai modernă versiune a tancului de luptă german, Leopard 2 A7.

Recent, Ungaria a declarat că va cumpăra din Statele Unite rachete Advanced Medium-Range Air-to-Air Missiles (AMRAAM), din SUA, conform unei declaraţii de intenţie semnate săptămâna trecută la Budapesta de ministrul ungar al apărării Tibor Benko şi ambasadorul SUA în Ungaria, David Cornstein.

Din câte se pare, ceea ce Thomas Silberhorn, secretarul de stat al ministerului german al Apărării, susţinea la sfârşitul lunii iulie, se confirmă în totalitate: Ungaria își modernizează forțele terestre cu ajutorul Germaniei.

Citeşte şi: Ungaria a primit din Germania încă două elicoptere Airbus H145M (Foto/Video)

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

România a primit încă două F-16. Țara noastră ajunge la 16 avioane de vânătoare F-16
Securitate energetică: Statul român vrea să preia 50% din perimetrul de gaze Neptun Deep din Marea Neagră
Ciucă anunță că militarii români aflați în Turcia sunt în afara oricărui pericol după cutremurul
Experții români și americani au finalizat testele de acceptanță a primului sistem Patriot. Militarii vor urma o etapă de instruire
Lukașenko cere militarilor să lase protestatarii 'fără mâini' și avertizează că nu va 'lua prizonieri'
Situația de securitate în Donbas se deteriorează din nou. Doi militari ucraineni au fost uciși
UE este pregătită să ofere ajutor Greciei și Turciei după cutremurul din Egee
EXCLUSIV
Gazul European: Provocări europene și riscuri naționale (II) Drumul de ales
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro